Recurs ocult, però disponible.

Recurs ocult, però disponible.

per JESUS LOPEZ GARIN -
Nombre de respostes: 3

Hola de nou, 

A la versió de Moodle amb què treballem podem posar els diferents recursos i activitats disponibles, però ocults a la pàgina del curs?

Gràcies, 

Jesús 

En resposta a JESUS LOPEZ GARIN

Re: Recurs ocult, però disponible.

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Jesús,

sí que podeu. Entrant amb l'usuari "admin" heu d'anar a Administració del lloc | Característiques avançades. Al final de la pàgina trobareu el paràmetre "Activitats secretes".

Fins ara,

Mònica

En resposta a JESUS LOPEZ GARIN

Re: Recurs ocult, però disponible.

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Jesús,

Afegeixo a la resposta de la Mònica una valoració personal...

- Ja veieu que sí que és possible, activant les "activitats secretes".

- Aquestes activitats tenen l'inconvenient d'haver de facilitar l'enllaç des d'un altre recurs del curs. Normalment no hi ha cap problema... Però sovint un s'anima i ho posa dins d'una etiqueta per tenir un disseny millor, potser amb "html"... I llavors, en les restauracions i importacions haureu de gestionar (repassar i esmenar si cal) tots aquests accessos.

- Fins aquí tot bé. Seria un comportament "avançat" que ofereix noves possibilitats i cal assumir alguns inconvenients de gestió.

- Però en activar-lo, totes les activitats (fetes per tots els editors del vostre Moodle) tindran aquesta opció. I això pot despistar, o estendre "massa" aquest comportament i que després no sigui sostenible.

- I per últim... Si no activeu el paràmetre podeu tenir el mateix resultat d'una altra manera: només cal tenir una secció oculta i moure allí tots els recursos "amagats" que voleu i fer aquests recursos visibles (veureu que li diu "disponibles"). Què aconseguiu així?

+ Exactament la mateixa funcionalitat pels alumnes.

+ Que només ho utilitzi que sigui conscient de què vol fer, i no apareixi en totes les activitats la tria entre tres estats (ocult, disponible, visible).

+ Tenir totes aquests activitivats ben identificades (estarien totes juntes en una secció) i facilitar el manteniment.

Bé, només és un suggeriment Somrient

Joan