Fòrum de suport EIX (històric)

Correu electrònic per un sol usuari

Re: Correu electrònic per un sol usuari

per JOAN GUILLEN PELEGAY -
Nombre de respostes: 0

Hola,

Mirem-ho bé...

- Per una banda pots "saltar-te" la restricció dels mails repetits. Ho trobaràs a Administració del lloc -> Connectors -> Autenticació -> Gestió de l'autenticació, on hi ha el paràmetre "Permet comptes amb el mateix correu".

- Veuràs que no és una opció recomanable. Pot generar problemes. De tota manera, afecta directament als espais on s'habilita "l'autocreació de comptes" (ja que encara que estigui aquest paràmetre, no deixa crear duplicats, només els poden crear els Gestors), o per les "Recuperacions de contrasenya"... Tampoc ajuda per entendre les notificacions, ja que pot confondre.

- Crec que val la pena pensar-s'ho una mica i tenir un disseny clar. També passa "el contrari"... Quan es vol utilitzar Moodle per notificar a les famílies, només hi ha un correu per alumne... i això pot anar malament, sobretot quan els dos tutors no conviuen. Per tant, jo prefereixo la idea de que "el compte" és per alumne. Si es vol fer més coses, es poden crear altres usuaris per les famílies, i separar la part "pedagògica" de la "organitzativa-comunicació famílies".

- No recomanaria utilitzar el mateix compte per tota la família. En tot cas, no hi hauria problema de barreja de notes ni continguts (si no són bessons i van al mateix curs!). Però introduiria molta confusió: el seu nom per a mestres i companys, si l'alumne ja és prou gran i pot entrar sol...

- I per últim, si tens pocs casos i si són gmail, et suggereixo un petit "truc". Així no et cal "trencar-te el cap ara". Gmail permet utilitzar àlies; si tens un correu nom@gmail.com, també t'arribaran correus enviats a nom+textquevulguis@gmail.com. Per tant, pots enganyar a Moodle i posar dos correus diferents que són el mateix. Per exemple, si el correu és familia@gmail.com, pots posar familia+nomgermagran@gmail.com a un i familia+nomgermapetit@gmail.com. Així també poden veure (encara que s'han de fixar) per a qui és el correu (també es podrien posar filtres al correu).

Joan