Notícies d'ÀGORA

Millores al disseny i usabilitat d'Àgora

Millores al disseny i usabilitat d'Àgora

per Administrador/a Espai de suport -
Nombre de respostes: 0
S'han incorporat a Àgora algunes funcionalitats orientades a millorar la usabilitat i l'aspecte visual dels espais Moodle. En concret:
  • S'han revisat les opcions de navegació dels cursos per aconseguir que en accedir a un curs, per defecte, els estudiants vegin només el tema 0 i el tema actual (en cas que el professorat n'hagi seleccionat algun). A més, s'ha afegit una barra de navegació a la part superior de tots els cursos que facilita l'accés a tots els temes així com a les qualificacions.
Barra superior de navegació dins d'un curs
D'aquesta forma, el benefici és doble: es redueix el temps d'espera per carregar el curs i, a més, es facilita la forma de navegar pel curs. Per tant, és important fer difusió d'aquest comportament entre tot el professorat del centre que fa servir el Moodle d'Àgora perquè vagin actualitzant el tema actual (mitjançant el botó Selecciona el tema actual).
  • S'ha creat un tema nou anomenat XTEC2 amb un disseny molt més visual que, a més, permet configurar de forma molt senzilla (i sense haver d'editar cap full d'estils) els colors, les icones, la imatge de la capçalera i la mida de la font, entre d'altres:
Paràmetres d'estil de l'aparença XTEC2

Per aquest motiu, és recomanable que tots els centres seleccioneu aquest tema nou que presenta un aspecte similar al d'aquest portal. Per fer-ho heu d'accedir amb un/a usuari/ària administrador/a a l'apartat Administració | Aparença | Temes | Selector de temes i fer clic sobre el botó Tria que trobareu al costat del tema XTEC2. En fer-ho apareixerà una opció més al menú Administració | Aparença | Temes sota el nom de Paràmetres d'estil que us permetrà personalitzar alguns aspectes del tema (com ara els colors o la imatge de la capçalera).
  • S'ha afegit l'opció Oculta els blocs laterals dels cursos per als estudiants als Paràmetres del tema que permet amagar als estudiants els blocs de tots els cursos. La finalitat d'aquest paràmetre nou és simplificar encara més la interfície i pot resultar útil, per exemple, amb l'alumnat de primària.
Aprofitem l'avinentesa per anunciar-vos també que de forma temporal, durant els mesos d'estiu s'ha desactivat la restricció horària per fer les còpies de seguretat i restauracions.

Esperem que el tema nou XTEC2 us agradi i us animeu a seleccionar-lo per millorar l'aspecte visual dels vostres espais Moodle!!