Suport Moodle des del Departament d'Educació

Suport Moodle des del Departament d'Educació

per JOAN GUILLEN PELEGAY -
Nombre de respostes: 0
Hola a tots,

Veureu que aquesta intervenció és una mica teòrica, però crec que és important (potser encara més ara amb la sortida d'Àgora de l'1x1) i mirar si podem deixar alguna cosa clara.

-El cas Intraweb està força clar. Hi ha el portal del projecte del Departament. A Àgora hi ha el servei i al portal el suport (tant pel servei com per l'ús de la maqueta en qualsevol lloc). Evidentment, el muntatge d'Àgora no és exactament la maqueta, però per a tothom és el mateix i no hi ha problema.

-Per al Moodle la cosa és diferent. En principi no cal un projecte molt independent ja que tot i que Àgora faci un treball important sobre Moodle (selecció de mòduls, proves, esmenes...) no dòna com per fer un nou projecte independent. Així que el suport d'una instal·lció de Moodle es faria a moodle.org i aquí (a Àgora) hi hauria el suport del servei (encara que en realitat, es pot donar el suport de qualsevol moodle (a nivell d'ús)).

-El problema (segons el meu parer) és que es necessita donar un suport més clar al programari (no només a l'ús, sinó a la instal·lació i manteniment). En principi està clar que el millor seria afegir esforços a moodle.org (comunitat catalana), però és fàcil d'entendre que ara per ara (esperem que tot vagi canviant) és difícil barrejar estructures que depenen del Departament amb estructures 'obertes'. Alguna cosa s'ha de fer, però.

-Explicito una mica més el tema. Aquests dies he vist com des del projecte Àgora s'ajudava a documentar i informar de la creació de 'EVEAs Àgora' per a que tercers poguessin oferir aquest servei de forma privada (per a l'1x1). El que falta és crear materials per als centres (per als que vulguin fer instal·lacions pròpies, ja sigui en un servidor propi o de pagament).

De fet el tema és molt més senzill. Aquí no cal documentar el muntatge multi-site, ni les modificacions de les maquetes ('capant' opcions administratives)... ni res de l'Oracle (suposo que tothom ho farà sobre mysql)... Una bona part ja està coberta per els materials telemàtics (formació en Moodle). Ara només cal afegir una mica més, sobre tot per als que surtin d'àgora i vulguin tenir el mateix. Una opció seria fer una maqueta, però jo no em complicaria... Senzillament documentar clarament la versió de Moodle i tots els filtres i mòduls i altres configuracions a fer per a 'repetir' el Moodle-Àgora a partir d'una instal·lació neta, i indicar clarament on trobar els arxius necessaris (també el dels entorns visuals xtec (la gent no entrarà a la farga al svn)). Per últim, definir clarament el fòrum de suport (del programari Moodle) en el que s'implicarà el Departament.

Atentament,

Joan