Incidències al servei d'Àgora

Incidències al servei d'Àgora

per Administrador/a Espai de suport -
Nombre de respostes: 0

Coincidint amb l’inici d’activitat lectiva del tercer trimestre aquests darrers dies s’ha intensificat el treball en línia i l’ús dels entorns virtuals d'aprenentatge per part dels centres educatius de Catalunya. Aquest fet ha provocat que s’arribés a quadruplicar el trànsit habitual de dades en nombre d’accions, d’activitats i de creació de cursos.

Al llarg del dia d’ahir l’alt nombre dels centres que estaven connectats alhora va produir alguns problemes al sistema, raó per la qual es va determinar posar un topall al nombre d’usuaris que hi podien accedir al mateix temps, així s’evita el col·lapse del sistema i es facilita que els usuaris que estan treballant puguin seguir fent-ho amb garanties. Als centres que no hi poden accedir se’ls demana un temps d’espera.

En paral·lel, al llarg d’aquesta setmana s’està duent a terme la migració gradual dels entorns virtuals d’alguns centres fins ara allotjats als servidors del Departament cap al nou servei Moodle-EIX, allotjat al núvol, per tal de d’alliberar trànsit i equilibrar els sistema. 

A data d’avui, s'està donant cobertura a 2.213 entorns Moodle, amb un total de 28.786 cursos, que suposen una mitjana de 81.291 connexions diàries i aglutinen 4.639.326  accions que es desenvolupen dins de la plataforma.