Fi d'Agora ?

Fi d'Agora ?

per Darío Castro -
Nombre de respostes: 19

Hola,

Aquest matí he rebut, suposo com molts de vosaltres, un correu del Jaume Graells (Director general de l’Educació Bàsica i el Batxillerat), amb unes noticies no massa bones segons com es miri.

"El Moodle allotjat a les instal·lacions de Via Augusta queda exclòs com a opció per als grups d’alumnes i professors 1x1.  L’entorn Moodle, si ha de fer-se’n un ús intensiu, cal portar-lo a l’àmbit de les empreses especialitzades en telecomunicacions"

Sembla que els rumors de fa unes setmanes es confirmen. 5 euros alumne/any i a buscar-se la vida.

Realment això serà així ? i en cas afirmatiu  algú pot fer recomanacions d'empreses ?

En resposta a Darío Castro

Re: Fi d'Agora ?

per Montse Pujol i Caimel -
Què és això? No pot ser veritat. Deu ser una broma de molt mal gust, suposo. És possible que després de  les hores i hores que hem invertit per fer rutllar entre tots plegats aquesta eina, ara ens la treguin? Quina mena de Departament tenim?
Perquè, és clar, si els gurps d'alumnes i professorat que ens integrem a l'1x1 no podem fer servir el moodle d'Agora i resulta que tots, necessàriament, hem d'entrar tard o d'hora al projecte en qüestió, com ens ho fem? Pagant Sant Pere canta, però era això, companys?
Crec que després de la retallada de sous, la retallada d'hores de coordinació, la retallada de les hores per a majors de 55 anys... només podem fer una vaga de braços caiguts o posar-nos a plorar. Jo, personalment, en tinc moltes ganes de plorar...
En resposta a Darío Castro

Re: Fi d'Agora ?

per JOSEP MARIA SARDA CAIMEL -
Hola,

doncs es ben cert i al projecte educat 1x1, han obert un fil de conversa al respecte. Com a inici podem llegir:

"La Direcció General d’Educació Bàsica i Batxillerat ha considerat l’ús intensiu de l’entorn Moodle que pot suposar el projecte eduCAT1x1 i ha decidit excloure els centres del projecte del servei de Moodle allotjat a les instal·lacions de Serveis Centrals, obrint l’explotació d’Àgora a empreses o entitats que vulguin prestar directament el servei als centres educatius. La seva contractació, doncs, correspondrà a cada centre educatiu, emprant l’assignació esmentada. Els centres que ja tenien contractada una empresa amb aquest servei podran destinar-hi l’assignació dels alumnes."

M'agradaria saber que implica això exactament, a vera si per un costat o altra s'aclareix.

1.- Agora pot aguantar els 100 000 estudiants o no?
2.- Agora s'haura de pagar?
3.- Com podrem fer còpies de seguretat si realment hem de marxar?

Si voleu seguir el fil feu clic aquí, Somrient

bE NO SE PAS CAP ON ANEM, ALGÚ M'HO POT CLARIFICAR?

Josep M
IES Ramon Turrò i Darder
Malgrat de Mar
En resposta a Darío Castro

Re: Fi d'Agora ?

per Pep Martí -
Algú creu que AGORA pot suportar tot un projecte 1x1?, nosaltres som un centre de 4a onada, és a dir, encara no hem rebut res de res però fa més d'una any que estem preparant i acondicionant la infraestructura del centre per tal d'optimitzar els recursos existents com ara: contractació d'una segona linia ADSL, instal·lació d'un balancejador-firewall, creació de diferentes xarxes virtuals per on circulen professors, alumnes, administració, direcció,..,instal·lació d'un servidor amb llicència server que gestiona totes les imatges de tots els equips del centre i les connexions, connexió de tots els PC's (sobretaula i portàtils) amb DHCP, hem estrenat web pública i una intranet, i ara precisament estem gestionant el hosting del que serà el nostre MOODLE i tot això ho hem fet buscant-se la vida i en contacte amb l'empresa privada. La nostra opinió respecte aquestes empreses és EXCEL·LENT per la professionalitat en les seves tasques i la resposta immediata davant de qualsevol problema, fins i tot ens fan gestió remota!!.
Per tant, no us estresseu, AGORA no és la fi del món, vindran coses pitjors!!!
En resposta a Pep Martí

Re: Fi d'Agora ?

per ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ -
Estic sorpés del que llegeixo però realment no sé perquè em sorpren veient la dinàmica del Departament. Soc professor de cicles formatius de grau superior en un centre on es cursa l'ESO i Batxillerat i que aquest any comença el projecte 1x1. Vol dir això que el meu centre no tindrà el moodle Àgora per al curs vinent? Sincerament ho trobo denigrant. Com pot ser que tinguem un Departament que improvitzi de tal manera. La meva visió personal és que ara que les editorials s'han adonat que tenen un competència molt forta amb el Moodle i que els hi costa col·locar el pèsim material que han digitalitzat per als projectes 1x1 han presionat a l'administració perquè es carregui directament la competència que el projecte Àgora li suposa.
Em sembla injust i sobre tot quan Moodle-Àgora és una alternativa bona, real, actual i gratuita per a la realitat dels centres i el treball amb l'alumnat.
Així no es pot treballar.
Això si!, la culpa de l'empitjorament dels resultats... es culpa que les proves que cada any són més difícils, tenim alumnat immigrant, bla bla bla...
Però senyors i senyores! i la motivació i el reconeixement del professorat i dels mestres? sense un treballador motivat el sistema no funciona.
Els professors estem més pendents del que passa fora de l'aula que del que passa a dins que és el que hauria de ser realment.
Volem un Departament compromés amb els centres, els seus treballadors i la realitat educativa i que no balli al son de la trompeta que sona cada dia o cap a on bufa el vent.
Fem força perquè el Moodle-Àgora continui essent una realitat i que la feina tant bona de tanta i tanta gent sigui reconeguda i recolçada. Eliminem el loobies empresarials que presionen i se'n surten amb la seva.
VOLEM MOODLE-ÀGORA AMB GARANTIES, QUALITAT i EXCEL·LÈNCIA!

En resposta a Darío Castro

Re: Fi d'Agora ?

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Benvolguts companys,

Aquest matí ens han autoritzat a publicar a la portada d'Àgora aquesta notícia que segurament aclarirà alguns dels dubtes i incerteses que plantegeu.

Us aconsello també donar un cop d'ull al document PDF que s'hi esmenta. Aquest document és el que les empreses han pres com a base de les ofertes de servei que avui mateix estan ultimant, i que es publicaran la setmana vinent a la wiki del catàleg digital educat1x1.

En nom de tot l'equip que gestionem l'Àgora us vull agrair molt sincerament la confiança dipositada i la participació activa en el projecte, sense la qual no hauria estat possible arribar fins aquí. A partir d'ara esperem poder seguir oferint el servei conjuntament amb altres agents, participant tots plegats en la seva evolució i millora. Precisament aquesta és una de les grans fortaleses dels projectes de programari lliure.

Ben cordialment,



Francesc Busquets

En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Fi d'Agora ?

per Darío Castro -

Hola,

Tal i com apareix en el document de condicions de servei per les noves empreses que vulguin donar aquest servei:

"En el cas que algun centre decideixi donar fi al contracte de serveis amb un determinat proveïdor,aquest haurà de posar a la seva disposició un bolcat complet de la base de dades i els fitxers deldirectori “moodledata”, permetent així la seva migració a un altre espai Moodle."

Donat que ha estat el propi Departament qui ha decidit unilateralment deixar-nos sense aquest servei, demano una còpia dels nostres arxius a Agora per tal de fer la migració.

Si la petició se ha de fer més formalment, indiqueu-me el termes i canal, tot i que considero que s'hauria de fer d'ofici.

Agraït per la feina que heu fet, rebeu el meu suport  

Salutacions,

En resposta a Darío Castro

Re: Fi d'Agora ?

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Hola Darío,

Sobre el tema de les migracions de dades, estem preparant un protocol per fer-ho ordenadament i comptant amb un servei de suport especialitzat, però encara no te'n puc donar els detalls exactes (tot ha anat molt de pressa!). A mitjans de la setmana vinent esperem poder donar-vos més informació sobre aquesta operació.

Cordialment,

Francesc Busquets

En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Fi d'Agora ?

per Darío Castro -

Hola,

Moltes gràcies, és bo saber que encara queden "mariners" per salvar les restes del vaixell.

Tot plegat és una llàstima

En resposta a Darío Castro

Re: Fi d'Agora ?

per Josep Maria Viñolas Auquer -
Hola a tots,

A l'IES Escola del Treball també abandonem el vaixell. 

Tenim muntat un servidor a l'escola per al Moodle, ja que les funcionalitats i serveis que es proporcionen des de àgora no satisfan les nostres necessitats.

Sembla mentida que si hi ha un servei que es demanda, aquest sigui externalitzat per mancances diverses, de recursos principalment, suposo.

Potser algú lligat al servei d'Àgora ha estat prou llest per muntar i ofertar un servei d'allotjament específic Moodle... una gran oportunitat de negoci, per si no us havia passat pel cap.

Sort a tots!
En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Fi d'Agora ?

per Isaac Fibla Sugrañes -
Hola Francesc,

com està el protocol per realitzar la migració de dades a un altre lloc moodle?

He de fer la migració d'uns 80 cursos i espero que no tingui que anar curs per curs.

Moltes gràcies,
Isaac Fibla
En resposta a Isaac Fibla Sugrañes

Re: Fi d'Agora ?

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Hola Isaac,

En aquests moments estem pendents de que s'enllesteixin els tràmits administratius necessaris per a posar en marxa el servei de migració de dades. Si va bé, hi haurà una aplicació que permetrà als administradors escollir què voleu exportar del vostre espai Moodle (usuaris, cursos, categories...) i fer el seguiment de l'estat de la vostra petició. Un cop realitzada l'extracció de dades hi haurà la possibilitat de sol·licitar la seva importació a un proveïdor externs, o recollir directament les dades en els formats d'exportació propis de Moodle per fer-ne l'ús que cregueu més oportú.

L'expedient que està en tràmits de contractació permetrà desenvolupar aquesta aplicació i disposar de les hores de tècnic necessàries per a efectuar amb garanties les operacions de migració. Amb tot, no et puc donar un calendari exacte de quan estarà disponible el servei, ja que depèn de factors externs a nosaltres.

Us anirem informant de com avança el procés.

Cordialment,


Francesc

En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Fi d'Agora ?

per Isaac Fibla Sugrañes -
Hola Francesc, tenim alguna novetat al respecte? Moltes gràcies, Isaac fibla
En resposta a Isaac Fibla Sugrañes

Re: Fi d'Agora ?

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Hola Isaac,

L'aplicació de migració de dades està enllestida des de fa temps. Fins i tot vam fer una sessió de treball amb el SAU i una altra amb els proveïdors d'EVA per explicar-los com canalitzar els dubtes i problemes que poguessin sorgir.

Entremig va sorgir el procés de regularització dels proveïdors d'EVA, als quals s'exigeix ara que presentin una documentació per a poder operar en el projecte educat1x1 (veure http://goo.gl/gq2lz), i estudis sobre les repercussions legals d'una operació com aquesta, on es fa una transferència a tercers de determinades dades personals i acadèmiques de l'alumnat.

Ara estem esperant que la direcció decideixi quan i com es posa en funcionament el servei. De totes maneres, amb els canvis al Departament suposo que encara haurem d'esperar algunes setmanes a que es prengui alguna decisió.

De moment és tot el que et puc dir des de la "sala de màquines" d'Àgora.


Francesc
En resposta a Darío Castro

Re: Fi d'Agora ?

per LUIS REY CABRERIZO -
Jo l'explicació de per què passa això la tinc clara, el departament no és una empresa de serveis informàtics i tard o d'hora havia de passar.

El problema, com moltes vegades, es com s'ha fet. No es pot muntar un servei com àgora, dir que utilitzar-ho és el millor per al centre, prometre millores, fer hores i hores de formació, convèncer als professors dels seus avantatges i.... En un moment tallar-ho.

I ara que fem?

Les ofertes que puguin fer les empreses en aquest dies no hem convencen gaire, ja que estaran muntades en quatre dies sense tenir temps de pensar en els requisits, les conseqüències i tantes altres coses que cal tenir en compte per donar qualsevol servei en condicions. Jo encara tinc la sort de tenir prou coneixements per muntar un Moodle en un servei de hosting, però que passa amb tota la gent que no sap, ni vol saber-ne?

I si contracto un servei a Internet, de que estem parlant? D'uns 500 MB d'espai, de 2 GB, de 8 GB, ... ? I de la transferència mensual de uns 2GB, de 10GB o de 1TB? El preu en cada cas es diferent.

I naturalment, els diners,.... a principi de curs, del seu o del nostre? perquè podem parlar perfectament de finals d'any. I durant quants anys? Ja m'ho veig durant uns quants anys dos o tres tindrem diners, però despres "en exercici de la seva autonomia" cada centre haurà de pagar la seva part dels diners de funcionament normal (que any rera anys són més minsos).
En resposta a LUIS REY CABRERIZO

Re: Fi d'Agora ?

per Rosa Maria Trias i Capella -
Perdoneu, però ja no entenc res, de res. Potser és cosa de l'edat.

Durant tot el curs he intervingut demanant que es posessin els mòduls del al wiris, finalment sembla que per aquest any ho tenim posat, però només per aquest any. Un dels arguments que se'm van donar és que no era programari lliure. A part de no ser lliure, problemes de pagament de llicència.

Ara veig això de NO Agora pels 1x1 i la recomanació de contractar empreses (?????) a més, la recomanació del propi Departament que els alumnes tinguin llibres de text pel que pugui passar.

No tinc paraules per definir el meu estat de xoc.

Semblava que teniem clar que no s'havia de produir la fractura digital però aquestes mesures em porten a creure que qui tingui sort bé i qui no, que es f...

I tots els que han estat treballant en el projecte, que en pensen?

En resposta a Darío Castro

Re: Fi d'Agora ?

per DANIEL FERNANDEZ GARCIA -
No vull entrar en extenses valoracions sobre aquesta decisió del Departament, només dir que em sembla incoherent, precipitada i desmoralitzadora. 

Només vull fer 3 preguntes:

El comunicat diu que "El Moodle allotjat a les instal·lacions de Via Augusta queda exclòs com a opció per als grups d’alumnes i professors 1x1"

Primera pregunta: Es pot interpretar això de manera que aquells grups d'alumnes que NO formin part de l'1x1 que podran continuar fent servir Moodle a Agora? 

Segona pregunta: si es fa el moodle d'Agora alhora com a EVA i com a intranet (és el cas del meu centre, que hem decidit habilitar el mateix espai per a continguts didàctics i també de comunicació interna, burocràtics,notícies de centre, etc.), vol dir això que l'alumnat que participa en l'1x1 en serà exclòs?

Tercera pregunta: com controlaran tot això? Es possible controlar i impedir que un alumne 1x1 faci servir el moodle d'Agora? Es legal impedir-ho? 

I una darrera pregunta de propina: no apunta tot això a un tancament pur i dur d'Agora?
En resposta a Darío Castro

Re: Fi d'Agora ?

per Anna Sais Pi -
La notícia de la privatització del servei moodle pels centres 1x1 és la rematada final a tot un procés de degradació de l'educació pública.
Sóc usuària d'Àgora , i he confiat en aquest servei malgrat les gran dificultats d'inici del curs que vam tenir.
Amb paciència vaig anar esperant que es resolguessin els problemes. Problemes tan grans com l'impediment d'accés al moodle! Problemes com muntanyes per a una professora com jo, que no utilitza llibre; que TOTs els meus cursos estan allotjats a Àgora; que tots els alumnes de la meva matèria ( gairebé 200) havien de fer les tasques i extreure'n els materials per estudiar;que he fet formació on animava als companys a crear materials tic i a allotjar-los en un moodle.
He confiat en el departament. He confiat en l'educació pública.
Resignada, accepto que em retallin el sou pel bé de tots, que es puguin crear llocs de treball pels qui no tenen feina.
Indignada, accepto que ens retallin professors, que hàgim d'assumir més hores i més responsabilitats sense cobrar.
Però tot això es va acceptant perquè CREC EN L'EDUCACIÓ PÚBLICA.
Perquè quan els alumnes accedeixen al moodle i escriuen al davant de tot : AGORA, saben que és el govern d'un país que es preocupa per ells i per la seva educació. Se senten integrants d'un col·lectiu que és el futur d'un país.
Ara ja no serà així.
Posarem al davant el nom d'una empresa. Privada.Ara ja no serem un col·lectiu. Ara serem un grupet privat.
Aquesta és el tipus de societat a la qual anem a parar. Altre cop. Repetim la història.

El procés d'Àgora ha estat a l'alçada de la política del departament i de governs d'aquí i d'allà :la IMPROVISACIÓ.
Aquest estil de fer tan reconegut a l'època del barroc, quan feien autèntiques competicions per veure qui improvisava millor, no es pot utilitzar per FORMAR la nostra SOCIETAT del FUTUR.
Primer ens aconsellen a tots els centres a migrar a Àgora. Un cop hi hem estat tots ( que per cert va provocar la fallida del/s servidor/s),amb un gran esforç per part del departament, ara resulta que hem de marxar.

Al darrere d' Àgora hem trobat, malgrat les dificultats, els millors professionals del país en moodle.Uns professionals, que, a més de ser uns grans experts eren també mestres,professors i professores.Eren DOCENTS.
Ara què passarà? Aquestes empreses privades, plenes d'informàtics,de base de dades,de plaques base, també sabran entendre les necessitats pedagògiques?

Hi haurà l'esperit de la passió per l'educació , i sobre tot, l'esperit que ens ha fet entrar a tots en el món moodle: COMPARTIR ?

Anna
En resposta a Anna Sais Pi

Re: Fi d'Agora ?

per Glòria Pallejà i Rosich -
NO vull entrar en mes polèmica, però sí dir que sense defensar el servei privat, em consta que alguna empresa hi haurà que es dedica només a Moodle amb tota professionalitat i formada per autèntics moodle-aires.

Pel que fa a Àgora, el servei informàtic estava subcontractat, segons se'ns va explicar en un missatge quan aquest hivern vàrem demanar clarament com funcionava aquest servei. Per tant, no tot són mestres, profes, etc. De fet, ¿calia tanta gent? ¿Com és possible que ara empreses puguin oferir el mateix a un preu que l'administració no pot mantenir? Tot plegat continua donant molt per pensar, tant, que de vegades em dic a mi mateixa que més val no remanar l'olla...

Glòria