Fòrum de suport EIX (històric)

Distribució de l'alumnat a cada curs

Distribució de l'alumnat a cada curs

per Max Muntadas Pekkola -
Nombre de respostes: 8

Bon dia,

tinc tots els alumnes dintre del sistema, he seguit les plantilles que teniu, mantenint el nom d’usuari genèric que doneu i la contrasenya. Però he afegit el seu nom i cognoms reals, sense un email  (és genèric, no tenen email).

Em podeu fer l’enllaç amb els passos, per poder anar movent aquests alumnes, en bloc als diferents cursos? O s’ha de fer un per un. Té a veure amb les cohorts?

He de fer canvis al document csv? Tenint ja al csv l’etiqueta course (1ACI, 2ACI, 1BCI...) no seria ja suficient per poder treballar per blocs (grups classe 1rA, 1rB...)?

Els cursos seran compartits (A i B) per a cada curs (de llengua, mates,...) i després les tasques les demanaran per separat...

GRÀCIES!!!!


En resposta a Max Muntadas Pekkola

Re: Distribució de l'alumnat a cada curs

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Max,

amb els CSV els pots afegir als cursos, fes una ullada als fitxers que hi ha al curs d'Odissea.

També pots veure com crear grups en aquest vídeo:

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Distribució de l'alumnat a cada curs

per Max Muntadas Pekkola -

Bona tarda,

gràcies pel vídeo i per l'enllaç.

Una pregunta la columna de category en un doc csv, quin ordre segueix? Com puc saber el seu número? M'he guiat per la plantilla, per fer proves, però a l'administració de les categories només veig el nom (Escola, ed infantil, CI...), no el número.

Merci.


En resposta a Max Muntadas Pekkola

Re: Distribució de l'alumnat a cada curs

per Josep Ferràndiz Farré -

Hola Max,

pots fer-ho des d'Administració del lloc / ►Cursos / ►Gestiona cursos i categories 

Selecciona una categoria (fes clic sobre el seu nom) i fixat en la barra d'adreces del navegador. Al final de l'URL trobaràs el número de la categoria que hagis seleccionat.
Per exemple, la categoria "Educació Infantil" mostrarà ".../moodle/course/management.php?categoryid=7"

Per tant, al teu moodle, la categoria "Educació Infantil" és el número 7.

Salut,
Josep

En resposta a Josep Ferràndiz Farré

Re: Distribució de l'alumnat a cada curs

per Max Muntadas Pekkola -

Bones,

en el document csv on tinc tots el alumnes d’un cicle, per passar-los en bloc als seus cursos, hi ha dues columnes a les que no sé què he de posar.

Com que són molts cursos per alumne/a faig:

course 1 (codi del curs)

course 2 (codi del curs)

... etc. i així amb tots els cursos. Però a la plantilla també surten dues columnes més:

type1: 1

auth: manual.

No sé què és el type 1. I després, com que posaré tants cursos alhora (mates, català, etc.) he de posar vàries columnes de type1, 2, 3 segons el nombre de cursos o només cal una?

Igual que amb auth (manual), amb una n’hi ha prou i l'ordre serà per a tots els cursos?


 Merci

En resposta a Max Muntadas Pekkola

Re: Distribució de l'alumnat a cada curs

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Max,

Comento...

- El camp auth. No té relació amb el curs (no parla del mètode d'inscripció). Parla del mètode de validació al Moodle. No és obligatori, així que pots eliminar-ho, sobre tot per fer les inscripcions als cursos. Si no, deixes el "manual" sempre i ja està.

- El camp course, ja veus que és el "nom curt" del curs. Genial!

- El camp type és important. És el rol (si és alumne, profe (editor) o profe-no-editor). Recomano utilitzar els camps per defecte (l'alumne és el 1). Però cal tenir-ho present perquè si mireu totes les opcions de la pujada d'usuari, veureu que hi ha l'opció de dir per a cada pujada què vol dir 1, 2 o 3. Per tant, cal comprovar-ho sempre. Com deia, per defecte 1 és "estudiant", així que millor posar-ho així.

- El número de cursos. Sí pots anar fent course1, course2... Depenent com gestionis les dades, et serà més fàcil posar-ho en més d'una línia (en el mateix full de càlcul, pots tenir a l'alumne en més d'una línia i, utilitzant només el "course1" inscriure'l en més d'un curs). També pots fer pujades petites (sembla més manual però pot ser efectiu i més controlat, veient que vas fent i controlant les possibles errades).

- Un apunt tècnic. De vegades va molt bé editar el csv amb un editor de text senzill (tipus Gedit a Linux o Notepad a Windows). Sembla més difícl d'editar, però teniu l'eina de "Reemplaça" que pot fer "meravelles" de forma molt controlada (per exemple, anar canviant el codi de curs per fer diferents pujades).

- Últim apunt. Vigilar la resta de camps de la pujada. Ja ho hem comentat en algun altre fil. Per fer actualitzacions millor posar "Només actualitza els usuaris ja existents" i "Detalls de l'usuari existent- sense canvis". D'aquesta manera, només es fan les inscripcions a cursos i, si hi ha alguna errada, el problema no és gaire gran.

Ja ho tenim!

Joan

En resposta a Max Muntadas Pekkola

Re: Distribució de l'alumnat a cada curs

per Max Muntadas Pekkola -

Bones,

Si volgués fer un canvi de les contrasenyes de l'alumnat que ja tinc distribuït per cursos (usuaris amb email fictici-genèric), què hauria de fer?

És a dir, en el moment de la pujada del CSV, seria suficient que el document només tingués les columnes de username, i password? O he de pujar tot el document de nou on hi ha tots els cursos que fan? Per evitar errades, hauria de fer servir això que ja em vau dir de: "Només actualitza els usuaris ja existents" i "Detalls de l'usuari existent- sense canvis", veritat?

Gràcies

En resposta a Max Muntadas Pekkola

Re: Distribució de l'alumnat a cada curs

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Sí que pots canviar les contrasenyes. Et dic el que trobaràs:

  • No pots posar "Sense Canvis" perquè llavors no les canviarà. Ja veuràs que llavors no et deixa canviar el camp "Contrasenya d'usuari existent". Caldrà posar "Sobreescriu amb el fitxer".
  • A part del primer apartat (posar que sí que hi hagi canvis), al camp "Contrasenya de l'usuari existent" cal posar "Actualitza".
  • I al fitxer els camps obligatoris són : username, firstname, lastname i email. Per tant, per actualitzar la contrasenya et calen aquests quatre més el password.
Joan