Fòrum de suport EIX (històric)

Permisos del perfil d'alumne

Permisos del perfil d'alumne

per Laia Cabrera González -
Nombre de respostes: 7

Bon dia,

A la nostra escola (08002885) ja hem aconseguit pujar tots els mestres i alumnes, així com agrupar-los per cursos. Però a l'accedir a Eix des del compte d'un dels nostres alumnes, per fer proves, hem vist que pot editar les seves dades (nom, cognom, correu electrònic) i també canviar la seva contrasenya amb molta facilitat. Com a escola no ens interessa que puguin editar el seu propi perfil ja que això pot portar a embolics importants.

Hem estat buscant dins la secció de permisos, concretament a "editar el rol d'alumne", i no hem vist cap element a la llista per revocar aquests permisos en concret.

És possible fer-ho d'alguna manera?

Moltes gràcies!

Fitxer adjunt 1.jpg
Fitxer adjunt 2.jpg
Fitxer adjunt 3.jpg
En resposta a Laia Cabrera González

Re: Permisos del perfil d'alumne

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Laia,

tingueu en compte que editar els rols d'usuari del Moodle pot produir alguns problemes sinó esteu ben segurs del que toqueu.

En aquest cas que comenteu, sí que és possible fer-ho però ho hauríeu de fer per a tots els usuaris del lloc, no és possible fer-ho només per als estudiants de forma senzilla.

El rol que cal editar és el rol "Usuari autenticat". Heu de buscar el permís "moodle/user:editownprofile" i marcar la casella "Denega". Feu clic a "Desa els canvis".

Us adjuntem una captura de pantalla:


Fins ara,

Mònica

En resposta a Laia Cabrera González

Re: Permisos del perfil d'alumne

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Laia,

Afegeixo una altra possibilitat al que comenta la Mònica, per si voleu "blocar" aquests camps i continuar deixant l'edició del perfil oberta (la foto, les preferències...)

  • Aneu a Administració del lloc -> Connectors -> Autenticació -> Comptes manuals
    Veureu que podeu triar els camps que voleu que no siguin editables. Aquests només els gestionarà l'administrador del lloc.
  • No trobareu aquí la contrasenya, així que per fixar les contrasenyes haurem d'implementar un paràmetre específic (es pot fer d'altres maneres, però crec que és la més senzilla).
    A Administració del lloc ->Usuaris -> Permisos -> Definició de rols i triant el l'Usuari Autenticat, veureu el permís moodle/user:changeownpassword que gestiona això i el podeu bloquejar.
Com deia la Mònica, això afecta a tots els usuaris del lloc (alumnes i mestres).

Joan
En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: Permisos del perfil d'alumne

per ERIC ROBERT VISUS BALLESTE -

Hola Bona nit,

Hi ha alguna opció per blocar només el canvi de correu electrònic?

Gràcies

En resposta a ERIC ROBERT VISUS BALLESTE

Re: Permisos del perfil d'alumne

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Eric,

Sí, si mires la resposta anterior, anant a Administració del lloc -> Connectors -> Autenticació -> Comptes manuals, pots triar quins camps vols bloquejar. Per tant, pots triar només el correu electrònic.

Joan