Usuaris a NODES mitjançant Moodle + fitxer csv

Usuaris a NODES mitjançant Moodle + fitxer csv

per JULIAN GARCIA REVILLA -
Nombre de respostes: 3

Hola,

sóc el Julià García, coordinador TAC de l'INS Joanot Martorell d'Esplugues. Fem servir NODES des de fa temps, però només com a web, sense usuaris. En aquests dies estic intentant implementar la part de la Xarxa per facilitar la comunicació entre l'alumnat i el professorat. Havia pensat en incorporar l'alumnat des del Moodle (ja ho tinc muntat, de fet, i he demanat al professorat que entri, tot correcte). Després vaig veure que per anar col·locant alumnes als diferents nodes (de moment volem fer nodes de grup classe), han d'haver entrat primer al web a través de moodle i vaig creure convenient millor introduir-los jo amb un fitxer csv (amb els mateixos noms d'usuari i contrasenyes del moodle, per no liar-los).

Ara comprovo que un alumne que ja està inscrit a partir del fitxer .csv, si es registra per moodle, nodes li fa un altre usuari diferent (quan és fitxer csv "nom.cognom" i per moodle "nom_cognom") i així es duplica, no són la mateixa persona. Hi ha alguna possibilitat per canviar això o és que si entrem via moodle no podem entrar les dades per fitxer?

(He provat a canviar en el fitxer csv l'usuari per "nom_cognom", però llavors en entrar per moodle surt "nom_cognom_1").

De moment he esborrat a tot l'alumnat que havia introduït amb el fitxer .csv. Si les dues possibilitats convivint són impossibles, demanaré a tot l'alumnat que entri a través del moodle, però això és un problema per poder anar muntant ja els nodes, serà lent (el meu institut és de màxima complexitat, a una part de l'alumnat li costa respondre de forma ràpida a les demandes).

Digueu-me si m'he deixat alguna cosa en algun lloc que no he trobat i sí que és possible que convisquin els dos mètodes pels mateixos usuaris. (La pregunta és només aquesta, no us vull donar més feina, però m'havia d'enrollar per poder-me explicar bé).

Moltes gràcies per la vostra feina, salut!

Julià

En resposta a JULIAN GARCIA REVILLA

Re: Usuaris a NODES mitjançant Moodle + fitxer csv

per JULIAN GARCIA REVILLA -

Perdoneu, em responc a mi mateix i em dieu si té sentit el que dic: potser fos perquè el correu electrònic (inventat) que tenen els alumnes al moodle sigui diferent al del fitxer .csv?

En resposta a JULIAN GARCIA REVILLA

Re: Usuaris a NODES mitjançant Moodle + fitxer csv

per XAVIER MELER GUTIERREZ -

Hola Julian, 

Tens la possibilitat de validar directament amb Moodle. 

https://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/glossary/view.php?id=1741&mode=entry&hook=2228

Si ja tens als alumnes a Moodle, és la millor opció amb diferencia.
Fins i tot, si tenen una pestanya de moodle oberta on han fet login amb el seu usuari, poden entrar directament a Nodes.


En resposta a XAVIER MELER GUTIERREZ

Re: Usuaris a NODES mitjançant Moodle + fitxer csv

per JULIAN GARCIA REVILLA -

Gràcies per la resposta. Sí, això ja ho tenia, ja ho estàvem fent. La qüestió és que volia incloure tots els alumnes el més ràpid possible, no esperar a que es validessin d'un en un, perquè hi hauria molts que trigarien en fer-ho.

Però efectivament, ja he aconseguit combinar les dues opcions, he fet coincidir els correus electrònics dels alumnes que ficava amb el .csv (falsos) amb els que hi havia al moodle (també falsos) i així ja els tinc a dins a tots i puc fer les agrupacions ràpidament. No es dupliquen els usuaris.

Després ja, perquè entrin ells, que ho facin pel moodle, molt més còmode, com dius.

Moltes gràcies per la ràpida resposta, salutacions,

Julià