Consultes imporants per decidir si fer servir moodle EIX

Re: Consultes imporants per decidir si fer servir moodle EIX

per MONICA GRAU PRIETO -
Nombre de respostes: 0

Hola, Ignasi,

intento respondre't entre línies, però també et recomano que accedeixis al curs Inici de l'Administració del Moodle de l'EIX que trobaràs a Odissea per a fer-te un idea més concreta de les opcions.

1. Entenen que els cursos en obert són visitables per tothom i per tant tot el que pengem és públic. Això és útil. Però tenint en compte que el departament parla d'una 3a avaluació en què puguem avaluar encara que sigui una altra manera,... entenc que  per poder fer un registre via moodle, és a dir, que els alumne deixin aportacions, pengin imatges, vídeos, etc. és indispensable que els usuaris-alumnes es registrin oi? Si no no tenen usuari, consulten però no queda res registrat, és així?

Efectivament, si els cursos són oberts es poden consultar però tota la part de trameses, correccions, retroaccions no està disponible. Cal crear usuaris.

Pel que he llegit, entenc que perquè ho puguin fer cal generar els usuaris, generar un correu per cada usuari (malgrat els alumnes de infantil-primària) no poden / han de tenir email, i fer-ho arribar individualment a cadascuna de les famílies, cosa que en el nostre cas és molt difícil.

No hi ha la manera de generar un codi de nivell/aula perquè ells faci un autoregistre?

Moodle necessita un correu electrònic per usuari, però aquest no ha de ser real, podeu fer servir un correu tipus nomusuari@xtec.invalid (els correus no es poden repetir). D'aquesta manera els alumnes podrien entrar amb el seu usuari i contrasenya creat per vosaltres.

Una segona opció és activar l'autoregistre al Moodle i que les famílies registressin els alumnes. En aquest cas, caldria posar una clau d'inscripció als cursos i facilitar-la a les famílies. Aquesta opció jo la veig més complexa.

2. Sobre els fitxers, moodle té límit de 10mb, però actualment gairebé qualsevol mòbil fa vídeos de més pes que aquesta quantitat inclús algunes fotos. He llegit que pots utilitzar un drive o servei extern per arxius grans. Penso que és una limitació per a moltes famílies que no tenen totes les eines tecnològiques al seu abast.

Efectivament hi ha aquesta limitació i de moment no hi ha previsió de canviar-la.

En el moodle, hi ha possibilitat que les imatges i vídeos hi ha possibilitat que apareguin incrustats, és a dir, o només es poden veure com a link de descarrega o link d'enllaç? L'aparença ho es tot per a l'alumnat de les edats d'infantil i primària i cal que la plataforma sigui una mica amena per a ells i les seves famílies.

Sí, es poden incrustar i veure directament, no cal descarregar-los.

De cara a alumnat d'infantil i primer cicle, us recomanem que feu una ullada a les PMF sobre el "Format senzill", segurament us serà d'utilitat:

Fins ara,
Mònica