Fòrum de suport EIX (històric)

Per a que volem aquest Moodle?

Re: Per a que volem aquest Moodle?

von JOAN GUILLEN PELEGAY -
Anzahl Antworten: 0

Hola!

Només puc respondre parcialment, però comparteixo les certeses que tinc:

- Els espais de Moodle a l'EIX van en la línia que la resta d'espais Àgora (Moodle i Nodes). És un recurs per al centre que podrà fer servir de la millor manera que consideri.

- A Àgora fa anys que hi ha espais Moodle amb un ús molt divers: centres amb molta activitat, centres on només alguns mestres l'utilitzen, centres amb períodes d'inactivitat...

- Degut a les circumstàncies actuals i a l'allau de peticions que hi havia d'espai, s'han destinat recursos a la creació d'espais, materials de suport, accions formatives... Sé del cert que moltíssims centres que fins ara no havien tingut la necessitat de treballar en plataformes online, estant demanant ara al Departament suport i recursos. El desplegament de l'EIX intenta donar resposta a aquesta situació i aquesta demanda dels centres.

- En aquest sentit no només podreu valorar la seva utilització, sinó també el grau d'utilització i també la manera de fer-ho.

- Lligant amb la qüestió dels usuaris que preguntaves, precisament és un exemple de les decisions que podreu prendre, si decidiu utilitzar l'espai EIX. Dimecres es publicaran materials detallats que podran respondre millor a la qüestió... però avanço:

  + Com a tot Moodle, podreu fer una gestió integral d'usuaris. I podreu dissenyar una gestió pròpia d'usuaris i vincular-ho a altres opcions com un Gsuite.  Això, però, és un desenvolupament "avançat" que no tothom estarà disposat a fer (i menys en poc temps i potser sense experiència).

  + Qui vulgui fer un ús de Moodle complert (creant recursos i activitats pels alumnes) però amb una configuració més senzilla, els materials que es penjaran dimecres documentaran una solució fàcil i ràpida, però alhora genèrica i simple. Aquesta respondrà molt bé als centres que no tenen mails dels alumnes (ni cap Gsuite) però volen oferir activitats online.

  + I de forma encara més senzilla, la maqueta inicial de l'EIX ja aporta uns usuaris genèrics per a oferir al centre un espai de publicació on els docents puguin penjar materials distribuits per nivell educatiu.

Aquests dies estem treballant contrarellotge. Hi ha poc temps i els canals de comunicació també són més febles. Sí que puc afirmar que l'equip d'Àgora està fermament compromès amb el servei als centres i mirarem de donar les millors respostes a les seves necessitats.

Atentament,

Joan