Fòrum de suport EIX (històric)

Per a que volem aquest Moodle?

Per a que volem aquest Moodle?

per Victor Vera Melgar -
Nombre de respostes: 1

Bona tarda,

hem rebut notificació que s'ha activitat el moodle de la nostra escola (08028576).

La meva pregunta és, per a què el volem?

Nosaltres estem obligats a fer servir aquest moodle? És opcional? És obligatori?

Tenim molts alumnes que no disposen d'internet... Actualment no tenim cap adreça electrònica de cap alumne des de P3 fins a 2n... Estàvem començant a activar adreces per treballar amb el google Suite for Education a classe des de 3r fins a 6è però encara no tenim les autoritzacions de les famílies. Podríem fer servir aquestes adreces?

Algunes de les preguntes que ens sorgeixen així de cop i volta, doncs no hem tingut temps de valorar res... No se'ns ha informat convenientment... Més enllà del que el Conseller ha divagat pels mitjans de comunicació i un mail ens va informar que s'activava el pla EIX, no teníem constància que aquest seria el mitjà per treballar a partir d'ara... Les escoles i els equips directius podrem decidir? o vindrà tot imposat?

Ja direu

Gràcies

Equip directiu Escola Sant Vicenç

En resposta a Victor Vera Melgar

Re: Per a que volem aquest Moodle?

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola!

Només puc respondre parcialment, però comparteixo les certeses que tinc:

- Els espais de Moodle a l'EIX van en la línia que la resta d'espais Àgora (Moodle i Nodes). És un recurs per al centre que podrà fer servir de la millor manera que consideri.

- A Àgora fa anys que hi ha espais Moodle amb un ús molt divers: centres amb molta activitat, centres on només alguns mestres l'utilitzen, centres amb períodes d'inactivitat...

- Degut a les circumstàncies actuals i a l'allau de peticions que hi havia d'espai, s'han destinat recursos a la creació d'espais, materials de suport, accions formatives... Sé del cert que moltíssims centres que fins ara no havien tingut la necessitat de treballar en plataformes online, estant demanant ara al Departament suport i recursos. El desplegament de l'EIX intenta donar resposta a aquesta situació i aquesta demanda dels centres.

- En aquest sentit no només podreu valorar la seva utilització, sinó també el grau d'utilització i també la manera de fer-ho.

- Lligant amb la qüestió dels usuaris que preguntaves, precisament és un exemple de les decisions que podreu prendre, si decidiu utilitzar l'espai EIX. Dimecres es publicaran materials detallats que podran respondre millor a la qüestió... però avanço:

  + Com a tot Moodle, podreu fer una gestió integral d'usuaris. I podreu dissenyar una gestió pròpia d'usuaris i vincular-ho a altres opcions com un Gsuite.  Això, però, és un desenvolupament "avançat" que no tothom estarà disposat a fer (i menys en poc temps i potser sense experiència).

  + Qui vulgui fer un ús de Moodle complert (creant recursos i activitats pels alumnes) però amb una configuració més senzilla, els materials que es penjaran dimecres documentaran una solució fàcil i ràpida, però alhora genèrica i simple. Aquesta respondrà molt bé als centres que no tenen mails dels alumnes (ni cap Gsuite) però volen oferir activitats online.

  + I de forma encara més senzilla, la maqueta inicial de l'EIX ja aporta uns usuaris genèrics per a oferir al centre un espai de publicació on els docents puguin penjar materials distribuits per nivell educatiu.

Aquests dies estem treballant contrarellotge. Hi ha poc temps i els canals de comunicació també són més febles. Sí que puc afirmar que l'equip d'Àgora està fermament compromès amb el servei als centres i mirarem de donar les millors respostes a les seves necessitats.

Atentament,

Joan