EIX

Re: EIX

per JOAN GUILLEN PELEGAY -
Nombre de respostes: 0

Hola!

Comento...

- Primer de tot, com hem comentat en algun altre fil i com us informarem amb més detall, dimecres tindreu molts més materials detallats per poder configurar, administrar i treballar amb els vostres nous espais a l'EIX. També tindreu espais de suport específics i sessions online de formació.

- Independentment de tot això, sempre podeu gestionar les contrasenyes de tots els usuaris amb autonomia. Validats com a administradors, trobareu al bloc Administració->Administració del lloc->Usuaris->Comptes->Explora la llista d'usuaris tots els usuaris del vostre Moodle. Clicant a la rodeta (Edita) podeu gestionar tots els paràmetres de l'usuari (incloent la contrasenya, que podeu canviar).

- Ho trobareu desenvolupat als materials del dimecres, però la proposta d'utilització de "l'instant 0" dels Moodles de centre seria:

  • Entrar com a administrador del lloc i canviar totes les contrasenyes dels professors/mestres que té inicialment el Moodle (un per nivell educatiu i coordinacions). Cal prendre nota; sempre les podreu tornar a editar.
  • Aquests comptes d'usuari van associats (tenen permisos) a l'edició dels espais (cursos) que teniu inicialment. Són espais oberts (s'accedeix a consultar sense usuari ni contrasenya) i per tant, són espais de publicació.
  • Us recomanem deixar aquests usuaris com a genèrics: no seran l'usuari personal de cap mestre/professor sinó que podreu passar les credencials (usuari-contrasenya) a totes les persones que hagin d'editar aquests espais públics.
  • Amb aquesta configuració bàsica ja teniu uns espais de publicació on el conjunt del professorat pot crear, editar i publicar fàcilment i autònomament material pels seus alumnes.
  • Recordeu que aquests espais són públics. És un espai de publicació del centre. Cal tenir cura dels continguts i dels drets d'autor associats.
I als materials que es publicaran dimecres (ara seria massa llarg) trobareu una proposta detallada per crear els cursos (ara ja privats) de cada classe i tots els usuaris (docents i alumnes) del centre. Serien usuaris nous, aquests sí individuals, associats a les seves aules respectives (com a tutors o com alumnes). Els usuaris genèrics inicials podrien restar com a usuaris editors dels espais públics (continuant la fase inicial).

Evidentment, tota aquesta proposta ha de ser valorada per vosaltres i podreu prendre les decisions que convinguin més a la vostra realitat. Teniu disponible (i tindreu més) molt material de formació de Moodle que us permet configurar els espais amb molta flexibilitat. La proposta que documentem vol ser un acompanyament fàcil i ràpid per respondre a les necessitats actuals sobrevingudes.

Seguim,

Joan