Fòrum de suport EIX (històric)

Tutorials, preguntes freqüents i demo - Moodle EIX

Tutorials, preguntes freqüents i demo - Moodle EIX

per JORGE DIAZ MORENO -
Nombre de respostes: 7

Hola,

aquesta documentació i la demo actual ens serveix per el nou Moodle EIX?


Gràcies per endavant,

Jorge

En resposta a JORGE DIAZ MORENO

Re: Tutorials, preguntes freqüents i demo - Moodle EIX

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Jorge,

efectivament, us hauria de servir igual. Si teniu cap dubte concret ens dieu.

Per exemple, a la PMF per configurar l'accés amb Google, cal tenir en compte que l'adreça d'eix és "educaciodigital.cat" i no "agora.xtec.cat". Però per la resta, el Moodle que hi ha al darrera és el mateix.

Fins ara,

Mònica


En resposta a JORGE DIAZ MORENO

Re: Tutorials, preguntes freqüents i demo - Moodle EIX

per Ramon Barroso Hinojosa -

Hola! En el nostre centre tenim els següents preguntes:


Com es crea un usuari nou?

Com introduïm els alumnes en el Moodle?

Com es fa privat per als usuaris?

Quan rebrem l’activació?

És adequat per EI i CI?

En resposta a Ramon Barroso Hinojosa

Re: Tutorials, preguntes freqüents i demo - Moodle EIX

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Ramon,

t'he respost a l'altre fil, ja el teniu actiu, divendres hauríeu d'haver rebut les dades d'accés.

Pel que fa als dubtes, et recomano que miris els enllaços que hi ha al bloc suport d'aquest fòrum.


En concret, et recomano que miris aquests materials de formació:

http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cmd/tac/moodle2/b0_introduccio/esquema

Fins ara,

Mònica

En resposta a Ramon Barroso Hinojosa

Re: Tutorials, preguntes freqüents i demo - Moodle EIX

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Ramon,

Afegeixo alguns comentaris al que t'explicava la Mònica.

- Els espais Àgora-EIX són espais Moodle normals i, per tant, podeu utilitzar tota la documentació penjada al portal Àgora, els materials a l'Ateneu i els cursos oberts d'Odissea, com bé us apuntava la Mònica a la seva resposta.

- També aquest fòrum és ( i serà) l'espai de referència dels espais Moodle de l'EIX, tant per reportar incidències, com per fer consultes, suggeriments...

- Aquests dies, però, per facilitar la feina a les persones que comencen de zero, tindreu espais de suport i documentació específica per a Àgora-EIX.

+ A partir d'aquest dimecres hi haurà diferents Webinars online amb les persones administradores dels Moodle de centre, detallant els passos a seguir en la gestió i utilització de l'espai.

+ En paral·lel s'obriran dos espais nous a Odissea per acompanyar les tasques d'administració i d'utilització (publicació de materials i creació d'activitats) respectivament.

+ Com apuntàvem al principi, ja existeix documentació i espai de suport a Moodle, tant per l'EIX, per Àgora o per instal·lacions genèriques de Moodle. Així doncs, aquests nous espais miraran d'acompanyar aquesta situació on molts centres han d'implementar-ho des de zero, amb poc temps i sense experiència prèvia. En aquest sentit s'oferiran "receptes" senzilles però àgils i que responguin a les necessitats (almenys mínimes) dels centres.

Aquesta informació s'està fent arribar als centres i a les persones administradores dels nous espais. I també es publicitarà més clarament en un parell de dies. Només ho apunto aquí per ajudar a replantejar les primeres passes en els espais de centre. Si no teniu experiència prèvia amb Moodle, potser escollireu esperar dos dies i poder seguir les passes simplificades per a la creació d'usuaris i cursos que us oferirem.

Evidentment, si teniu temps per mirar amb més detall els materials d'administració, us ajudarà a tenir més criteri i poder triar les opcions que més convinguin al vostre centre.

Tornem a informar en breu aportant més detalls. Seguim!

Joan

En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: Tutorials, preguntes freqüents i demo - Moodle EIX

per Rosa Soler Balletbo -
BONA NIT
La Mònica m'ha explicat que com a escola rural tindrem un únic MOODLE de ZER
No és possible tenir-los per centre? com es gestiona això si cada centre té criteris i maneres diferents de fer? amb entorns familiars diferents?
No ens serà útil
Com podem tenir-ne un de centre?
Escola Santa Coloma (Ger)
b7001395@xtec.cat
MOLTES GRÀCIES
Rosa Soler
En resposta a Rosa Soler Balletbo

Re: Tutorials, preguntes freqüents i demo - Moodle EIX

per JOSEFA GARROTE ALCAIDE -

Bon dia Rosa,


Estem aplicant el mateix criteri que a Nodes.

Les ZER teniu un Projecte Educatiu en comú i en conseqüència els entorns de aprenentatge valorem que ha de ser el mateix.

Penseu que aquests entorns necessiten d'algú que faci l'administració general, que caldrà que es formi. A més d'aquest administrador es poden crear altres comptes gestors de categories, per exemple on cada categoria és d'una escola. I aquí la podeu definir com vulgueu. El fet de compartir el mateix moodle us ha de proporcionar avantatges en el seu manteniment sense perdre la capacitat per decidir com organitzeu el seu contingut. També us podeu donar suport en la corba d'aprenentatge d'un nou entorn.


Pepi


En resposta a JOSEFA GARROTE ALCAIDE

Re: Tutorials, preguntes freqüents i demo - Moodle EIX

per Rosa Soler Balletbo -

HOLA de nou Pepi

Et responc ara el mail que m'has fet arribar.

GRÀCIES ABANS, per la resposta. Se que esteu fins al capdamunt de feina, però estic decebuda. Em sap greu perquè se que esteu treballant a tope, però nosaltres també.

Dius que apliqueu el mateix criteiri que el NODES. Nosaltres tenim Nodes de ZER i un NODES per a cada centre com altres ZERS

Les ZER teniu un Projecte Educatiu en comú (sobre mínims:  itinetants, interzona, sortides,...)

i en conseqüència els entorns d'aprenentatge valorem (com ho sabeu? heu llegit els nostres PECs?) que han de ser el mateix. (els nostres PEC són diferents, organitzacions aula diferents, entorn sociocultural diferents,...)

Penseu que aquests entorns necessiten d'algú que faci l'administració general (COMO???? de ZER??), que caldrà que es formi (QUE BÉ, UN DE SOL? HA DE GESTIONAR ELS TRES CENTRES?.NO HO ENTENC. Ja heu preguntat si hi ha algú format?)

A més d'aquest administrador es poden crear altres comptes gestors de categories, per exemple on cada categoria és d'una escola. I aquí la podeu definir com vulgueu. El fet de compartir el mateix moodle us ha de proporcionar avantatges en el seu manteniment sense perdre la capacitat per decidir com organitzeu el seu contingut. També us podeu donar suport en la corba d'aprenentatge d'un nou entorn. Crec, REPETEIXO, QUE NO HEU ENTÈS ENCARA RES DE LA REALITAT DE LES ESCOLES PETITES.

CREC QUE AIXÒ us HO HEU DE REPENSAR, I AMB URGÈNCIA.

Bé, aquesta és la meva aportació personal.

GRÀCIES PER TOT, de debò. Són dies complicats.

Una abraçada cordial, i ànims que això és dur. El confinament ens afecta a tot@s. SOM-HI!!!

Rosa.