Inserir quaderns virtuals de fora la XTEC

Inserir quaderns virtuals de fora la XTEC

per Montse Pujol i Caimel -
Nombre de respostes: 5
Hola Sara,

JO vaig sempre amb els mateixos assumptes. Em trobo que voldria inserir uns quaderns virtuals que no estan a la biblioteca de la XTEC, però no me'n surto. Es pot fer això, d'integrar quaderns virtuals que es trobin per internet? S'ha de demanar permís a l'autora?
Els quaderns que voldria inserir són de la pàgina personal de la professora Marta Ibáñez, de l'Ins Ferran Casablancas, de Sabadell. La pàgina web és:


I els quaderns són els següents:


2. Funcions

3. Pronoms febles

4. Combinacions de pronoms febles:


5. Oracions compostes


M'he mirat les indicacions que em vas dir, però no he sabut veure què faig malament. Voldria que els quaderns em servissin per a avaluar.
Gràcies.

MOntse

En resposta a Montse Pujol i Caimel

Re: Inserir quaderns virtuals de fora la XTEC

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Montse!

En primer lloc dir-te que, abans d'utilitzar aquests Quaderns, seria bo contactar amb aquesta persona per demanar-li permís ja que no hem sabut trobar en cap lloc de la seva web el tipus de llicència d'aquests materials.

Sobre els enllaços, els que has de fer servir per tal que es desin les respostes dels alumnes i es puguin avaluar són les següents:
1. Categories: http://clic.xtec.cat/qv_viewer/quaderns/mibanez1/categories/
2. Funcions: http://clic.xtec.cat/qv_viewer/quaderns/mibanez1/funcions/
3. Pronoms febles: http://clic.xtec.cat/qv_viewer/quaderns/mibanez1/pronoms_febles/
4. Combinacions de pronoms febles: http://clic.xtec.cat/qv_viewer/quaderns/mibanez1/pronoms_combinacions/
5. Oracions compostes: http://clic.xtec.cat/qv_viewer/quaderns/mibanez1/oracions_compostes/

El més important és que cap d'elles tingui els paràmetres que hi ha al darrera (de l'estil "?&appl=http://clic.xtec.cat/qv_viewer/dist/html/appl/&css=http://clic.xtec.cat/qv_viewer/dist/html/css/&js=http://clic.xtec.cat/qv_viewer/dist/html/scripts/&lang=null&skin=default&user=mibanez1&assessment=oracions_compostes&&skin=default").

Una abraçada i sort!
Sara

En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Inserir quaderns virtuals de fora la XTEC

per Montse Pujol i Caimel -
Gràcies Sara,

Ara ho provaré, o millor demà. Ja he contactat amb la propietària i m'ha dit que no hi ha cap problema per utilitzar-los, o sigui que, genial!

Bona nit!

Montse
En resposta a Montse Pujol i Caimel

Re: Inserir quaderns virtuals de fora la XTEC

per Montse Pujol i Caimel -
Hola de nou, Sara.
M'he fixat, però, que l'adreça on està allotjat el quadern virtual és diferent de la que tu em proposes. Ja m'imagino que dec fer el ridícul més espantós preguntant d'on surt aquesta adreça, però em té intrigada.

Gràcies de nou!
En resposta a Montse Pujol i Caimel

Re: Inserir quaderns virtuals de fora la XTEC

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Montse!

En primer lloc m'alegro molt que l'autora et permeti utilitzar els Quaderns! Què bé!

Sobre el dubte que planteges dir-te que es tracta d'una molt bona pregunta (i està molt bé també que tinguis aquesta curiositat!).

L'adreça d'un dels Quaderns seria alguna cosa com:
http://clic.xtec.cat/quaderns/mibanez1/categories/html/index.htm

Ara bé, si proves d'accedir-hi veuràs que el Quadern es carrega sense colors, i que, a més, no es pot canviar de pàgina ni fer moltes altres coses. Això és perquè li falten tota una sèrie de paràmetres que li indiquen a la pàgina web tota aquesta informació. És per això que les adreces que tu em vas passar eren tan llargues perquè contenien aquests paràmetres necessaris perquè es carregui correctament el Quadern:
http://clic.xtec.cat/quaderns/mibanez1/categories/html/index.htm?&appl=http://clic.xtec.cat/qv_viewer/dist/html/appl/&css=http://clic.xtec.cat/qv_viewer/dist/html/css/&js=http://clic.xtec.cat/qv_viewer/dist/html/scripts/&lang=null&skin=default&user=mibanez1&assessment=categories&&skin=default

Ara bé, per tal de simplificar les adreces dels Quaderns i estalviar-vos haver d'escriure tot el text anterior vam crear un servei que s'encarrega de transformar l'adreça del Quadern i afegir-li automàticament tots aquests paràmetres de forma que el URL final és força més curt i té el format següent:
http://clic.xtec.cat/qv_viewer/quaderns/mibanez1/categories/

Amb aquesta explicació espero haver-te ajudat a resoldre el dubte i comprendre una mica millor per què és important utilitzar l'adreça curta (http://clic.xtec.cat/qv_viewer/quaderns/mibanez1/categories/) que, a sobre no dóna problemes.
Una abraçada i sort!
Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Inserir quaderns virtuals de fora la XTEC

per Montse Pujol i Caimel -
Hola Sara,
Gràcies per la informació. Segons això, entenc doncs que si em trobo amb un quadern virtual per aquests mons virtuals de Déu, puc incloure'ls dins del meu moodle resumint la sintaxi segons el model que tu m'has passat, oi? Tant de bo que sigui així de fàcil!
Això mateix funciona amb els HotPots? És que tinc una companya de francès que li ha fet molta gràcia tota aquesta eina del moodle i està molt interessada a provar-ho. He trobat a educamadrid molts exercicis d'aquest estil i no sé com incrustar-los dins el moodle. També em deia que feia "incursions" a instituts francesos on molta gent d'arreu penja activitats, algunes de les quals he vist que són HotPots, però també, és clar, hi tinc el mateix problema. Sembla ser que aquests liceus els pengen sota una llicència de Creative Commons, o almenys es poden utilitzar des de qualsevol lloc, perquè no cal ni registrar-se. A ella, òbviament, li interessa poder treballar-los des del seu moodle per tenir-ne constància. 
En fi, és genial que es trobin recursos d'aquests a l'abast de tothom, i és una llàstima, per exemple, que de català no trobi activitats amb els HotPots. De moment, me'ls faig jo, però aquest curs, engegant tres moodles a tres nivells diferents i "pensant" activitats diferenciades i aprenent sobre la marxa tot el que he anat descobrint, he acabat morta.
Ah, per cert, ara ja no tinc cap dificultat per a fer còpies de seguretat. Desactivo totes les dades d'usuaris, però almenys en puc fer la còpia. Ara em falta acabar de saber com descarregar-les -si és que es pot- per acabar de ser perfecte!

Gràcies i bona nit!

Montse

Ai, una última cosa, on es poden penjar els exercicis amb HotPots que jo vagi creant? Ho dic perquè així algú més se'n pugui aprofitar.