NO funciona el Qualificador del moodle llibres digitals

NO funciona el Qualificador del moodle llibres digitals

per TERESA CRISTOBAL ARMENGOL -
Nombre de respostes: 8

Hola,

el nostre professorat ens ha avisat que no funciona correctament el qualificador del moodle amb els llibres digitals.

El nostre espai de moodle és: https://agora.xtec.cat/iespviana/moodle

El professorat s'ha posat en contacte amb l'editorial afectada i ens han respost que el problema és degut a una actualització del moodle per part vostra i que no tenen data de resolució.

Com sabeu s'apropa el moment de fer l'avaluació i el professorat compta amb aquest recurs.

Ens han dit que us ho diguem per aquest canal.

Esperem una prompta resolució. Si hem de fer nosaltres alguna cosa des de coordinació o us falten dades ens ho dieu.

Gràcies per endavant.

En resposta a TERESA CRISTOBAL ARMENGOL

Re: NO funciona el Qualificador del moodle llibres digitals

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Teresa,

ens hauríeu de facilitar dades concretes del problema per poder-ho veure amb detall. Si voleu ens podeu enviar un mail a agora@xtec.cat amb dades concretes o bé ens ho podeu explicar aquí al fòrum sense donar dades de cap usuari.

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: NO funciona el Qualificador del moodle llibres digitals

per CARLOS CLEMENTE QUEIPO DIAZ -

Bon dia,

m'uneixo al mateix problema. Al meu centre també hi ha problemes amb el qualificador del moodle. No hi ha el retorn al professor de les activitats que fan els alumnes. 

S'ha fet la queixa a l'editorial en qüestió i ens responen que és un problema vostre de les actualitzacions de moodle, i en Francesc Busquets, responsable de la plataforma del departament ja ho té en coneixement. 

Com a alternativa l'editorial ens proposa treballar amb la seva plataforma, gratuïta i l'assegurança de què funcionarà sempre. 


Crec que hauríeu d'estar una mica més al dia amb aquestes coses perquè sinó a curt-mig termini els docents deixaran de fer servir el moodle com a plataforma educativa. És la meva percepció com a coordinador informàtic del meu institut. Ja el curs passat van deixar de fer servir el moodle molt companys meus pel mateix problema i fan servir la plataforma de l'editorial.


Restem doncs a l'espera d'una resposta. Somrient

En resposta a CARLOS CLEMENTE QUEIPO DIAZ

Re: NO funciona el Qualificador del moodle llibres digitals

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Carles,

ens podeu facilitar dades concretes per poder analitzar el problema, ens ho podeu enviar a través del correu electrònic agora@xtec.cat.

Fins ara,

Mònica

En resposta a CARLOS CLEMENTE QUEIPO DIAZ

Re: NO funciona el Qualificador del moodle llibres digitals

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Per posar les coses al seu lloc, i per al·lusions:

El mòdul d'avaluació dels llibres de text digitals (rgrade) no forma part de Moodle. És un complement creat en el seu moment per l'editorial Text/La Galera, que en principi funciona amb els llibres de qualsevol altra editorial que utilitzin el sistema "Marsupial".

Ja fa un parell de cursos vam detectar que el mòdul s'ha quedat endarrerit per manca de manteniment, i que hi ha algunes funcions que donen errors amb les noves versions de Moodle. El més senzill seria que l'editorial actualitzés el codi, però ens diu que no pot fer-se càrrec del seu manteniment.

Davant d'aquesta situació tenim dues opcions:

1 - Eliminar el mòdul d'Àgora-Moodle, donat que no funciona correctament.

2 - Intentar veure si és possible actualitzar-lo en el marc del contracte de manteniment d'aplicacions del Departament d'Educació.

Intentarem activar l'opció 2, però de moment no us puc garantir cap resultat immediat ja que depenem de temes contractuals difícils de resoldre.

Amb tot, tal com diu la Mònica Grau, ens serà molt útil que ens envieu el màxim d'informació per intentar reproduir el problema als nostres ordinadors. Això ens ajudaria a diagnosticar l'error i intentar solucionar-lo.

En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: NO funciona el Qualificador del moodle llibres digitals

per CARLOS CLEMENTE QUEIPO DIAZ -

Gràcies per l'aclariment. Jo només com a coordinador informàtic de l'institut intento ajudar amb els problemes que els sorgeixen als meus companys, i faig de transmissor de la queixa a qui crec que ens ho pot solucionar, ja que no està a l'abast de nosaltres, els docents. 


Primerament amb qui m'he posat en contacte ha sigut amb l'editorial, però la resposta per part seva és (o potser l'he malinterpretat jo), que el problema no és de l'editorial sinó d'Àgora, i que precisament n'estàveu al cas (per això t'he nomenat, Francesc, perquè és la persona que m'han dit que era amb qui estaven mirant de solucionar-ho), però que l'única cosa que podien fer ells era aconsellar-me que us escrivís per aquest fòrum per tal d'agilitzar-ho tot plegat o en el pitjor dels casos oferir-nos la seva pròpia plataforma gratuïta com a eina de treball.


Exactament el que passa al nostre centre és que no queden les activitats registrades, de manera que consta com que els alumnes no les han realitzat. Concretament i així de memòria l'últim company que m'ho ha fet saber li passava amb la unitat 11 de tecnologia de 3r d'ESO de l'editorial Text-La Galera.



En resposta a CARLOS CLEMENTE QUEIPO DIAZ

Re: NO funciona el Qualificador del moodle llibres digitals

per TERESA CRISTOBAL ARMENGOL -

Hola a tots,

nosaltres també ens vam posar en contacte amb la nostra editorial que en aquest cas és Text-Galera, concretament amb el Julià Fornier.

Ens vam posar en contacte sobre el mes de gener des de coordinació infomàtica

La nostra companya el va tornar a escriure el mes de febrer i va rebre la següent resposta:

"El passat novembre van fer una actualització important al moodle Àgora que va afectar el qualificador, concretament la passarel·la marsupial que enllaça el servidor d’Àgora amb el servidor de qualsevol editorial. Van avisar i els seus tècnics van fer una solució d’emergència, però comencem a detectar que falla. Passo la vostra incidència a veure si ens poden ajudar.

Els llibres nostres no tenen problema, el que falla segurament és el report de les activitats i aquí intervenim nosaltres i el Departament.

El Jose Toro ja em va avisar fa un mes aproximadament, vàrem traslladar la incidència però no hem obtingut resposta. Tornem a insistir, us informem de seguida i disculpeu les molèsties.

Julià Fornier"

Vam tornar a escriure i la resposta ha estat la següent:

"Em poso en contacte amb vosaltres respecte la incidència de les notes dels llibres digitals al qualificador del moodle Àgora. Efectivament es confirma que falla i, per tant, no rebeu les notes de les activitats correctament. Estem resseguint la incidència amb el Francesc Busquets, responsable de la plataforma del Departament i la seva resposta és:

 

Si et sembla bé, digues als centres afectats que ens ho comentin al fòrum de suport d'Àgora Moodle, aportant tots els detalls (però sense dades personals d'alumnes, ja que és un fòrum obert) i així mirem de fer-ne un seguiment amb l'equip de suport. 

Amb això no crec solucionem masses coses, però sense ànim de defugir de cap responsabilitat no depèn de nosaltres, això passa amb tots els continguts digitals de totes les editorials.

 Em sap greu, nosaltres continuem insistint però poca cosa més podem fer si no hi ha voluntat de corregir l’errada. Si continuen les incidències, recordeu teniu a la vostra disponibilitat la nostra plataforma pròpia, la que el curs passat va utilitzar el departament de llengua catalana. No és l’opció més ideal per vosaltres però és l’únic que ara per ara us podem oferir."


Tenim clar que fins a una data concreta funcionava correctament (creiem que està situada entre finals de gener i primers de febrer) i a partir d'aquest moment ha deixat de funcionar.

digueu-me què necessiteu perquè ara estic amb la meva companya i us puc enviar la informació que necessiteu que no sé quina és.

Ara us envio per correu privat les captures de pantalles del moodle que cregui que pugueu necessitar... però no sé si voleu res més.

Gràcies per endavant per tota la vostra col·laboració, però hauriem de trobar una solució aviat

Maite





En resposta a TERESA CRISTOBAL ARMENGOL

Re: NO funciona el Qualificador del moodle llibres digitals

per MONICA GRAU PRIETO -

Gràcies per la informació, ara podem començar a estirar del fil.

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: NO funciona el Qualificador del moodle llibres digitals

per CARLOS CLEMENTE QUEIPO DIAZ -

Les respostes als mails que hem enviat a l'editorial explicant els errors amb els qualificadors són bastants similars. M'atreviria a dir que són respostes copy paste.