Plugin Level Up

Plugin Level Up

per Enric Mujal Colilles -
Nombre de respostes: 3

Hola,

algun professor m'està demanant recursos per gamificar el moodle. He trobat el plugin "level up".

Hi hauria la possibilitat d'instal·lar-lo de forma urgent?

Gràcies.

En resposta a Enric Mujal Colilles

Re: Plugin Level Up

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Hola Enric,

De forma urgent segur que no podrà ser ja que el procediment de validació i potencial instal·lació de nous complements a Àgora és força complex: ens hem d'assegurar de que el complement sigui segur, que faci tot el que diu fer, que sigui realment programari lliure (amb llicència compatible amb la GPLv3 de Moodle), que no afecti el rendiment global del sistema, que estigui "ben programat" (per exemple, sense crides directes a un determinat sistema de bases de dades que potser no és el que utilitza Àgora), que estigui traduït al català i que compti amb una comunitat de desenvolupadors al darrera que n'asseguri la continuïtat.

Mirarem d'analitzar tot això en aquest complement, però d'entrada hi ha un tema que no acabem de veure clar: sembla que es tracta d'un producte comercial que ofereix una versió de programari lliure molt retallada, potser com a esquer perquè acabis comprant-lo. Aquí ens mostren la taula comparativa de les diferents opcions:

LevelUp packages comparision table


Com pots veure, a la versió "Free" li manquen gairebé totes les funcionalitats.

Suposant que algun centre decidís comprar el producte, ens trobaríem que no podríem instal·lar-lo a Àgora-Moodle, ja que els complements són iguals per a tothom (tots els centres compartiu el mateix codi, cadascú amb la seva base de dades) i, a més, no podríem publicar el codi complet d'Àgora al repositori de programari lliure GitHub perquè hi hauria un component (el mòdul de pagament) que tindria prohibida la seva redistribució.

Hi ha altres empreses que comercialitzen productes sobre Àgora-Moodle, però amb una idea diferent. Per exemple: Wiris ofereix diversos mòduls totalment operatius i absolutament lliures, que en alguns casos fan connexions als seus servidors. L'empresa ofereix un nombre determinat de consultes gratuïtes per a cada centre i a partir d'aquí, si vols fer-ne un ús més intensiu, et proposa subscriure un servei de pagament. En tot cas, el mòdul que tenim instal·lat a Àgora és sempre el mateix per a tothom, i segons la clau interna assignada a cada centre es tindran més o menys funcionalitats. Passa també una cosa semblant amb Marsupial (el mòdul d'accés als llibres de text digitals és lliure, però el contingut al qual accedeixes dependrà de les llicències que hi hagis introduït), o amb ClickEdu. En el cas de "LevelUp!" sembla que es tracta de mòduls diferents.

De totes maneres, estudiem el funcionament del mòdul i us diem alguna cosa. Tingueu en compte, però, que molt probablement el tema no es podrà resoldre fins al curs vinent, ja que a curt termini hi ha previstes operacions importants d'actualització i millora als servidors d'Àgora que ens obligaran a "congelar" el codi durant un temps.


Cordialment,


Francesc Busquets
Àrea de Cultura Digital