Formularis de subscriptors per campanyes de newsletters

Formularis de subscriptors per campanyes de newsletters

per CRP del Gironès Serveis Educatius del Gironès -
Nombre de respostes: 4

Bon dia,

des del CRP del Gironès volem incorporar la gestió de la nostra newsletter des de l'eina del Nodes. Veiem que les funcionalitats actuals només permeten generar una espècie d'"email tipus" per avisar de la darrera publicació a cada subscriptor, però no podem generar una plantilla que amb les etiquetes puguin cridar a vàries notícies entrades com articles per tal de generar aquest recull d'informacions.

Aquesta és una funcionalitat molt útil en els CRP's i agrairem que, sigui habilitant una finestra de PHP o sigui per incorporació d'una funcionalitat, puguem fer-ne ús.

Merci,

CRP Gironès

En resposta a CRP del Gironès Serveis Educatius del Gironès

Re: Formularis de subscriptors per campanyes de newsletters

per MONICA GRAU PRIETO -

Bon dia,

no se si acabem d'entendre el que voleu, l'Email subscribers permet crear butlletins per a ser enviats a tots els subscriptors, no cal que vagin associats a un article/categoria. El que hauríeu de fer és crear una plantilla nova amb el text que voleu fer i després enviar-lo des de Campanyes | Envia una difusió.

Ja ens direu si és això el que necessiteu per tal de seguir investigant.

Tot i que la documentació encara no està actualitzada podeu fer una ullada a l'apartat final d'aquest enllaç: http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cmd/tac/agora-nodes/subscripcio

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Formularis de subscriptors per campanyes de newsletters

per CRP del Gironès Serveis Educatius del Gironès -

Bon dia,

ens referim a crear una newsletter amb notícies de la web. Els CRP enviem periòdicament newsletters amb notícies sobre formació, cursos, premis, exposicions, així com informant de novetats adquirides a les mediateques com llibres, dvd's, maletes pedagògiques, etc...

En el nostre cas, anteriorment treballàvem amb joomla i elaboràvem newsletters com aquesta:https://segirones.cat/component/acymailing/listid-1-mailinglist/mailid-311-informatiu-juny-2019

Ara, en passar a Nodes, això no ho podem fer, ja que l'eina de Subscriptors només et deixa generar un "email tipus" i no una newsletter.

El que demanem és que contempleu incorporar aquesta funcionalitat, ja que no només als CRP els hi anirà bé, sinó que als centres també els hi serà útil.

Merci,

CRP Gironès

En resposta a CRP del Gironès Serveis Educatius del Gironès

Re: Formularis de subscriptors per campanyes de newsletters

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Hola,

Totes les categories i etiquetes de WordPress (Nodes és un WordPress) tenen associat un canal RSS que es va actualitzant de manera automàtica. Per exemple, aquesta és la pàgina de l'etiqueta "biblioteca escolar" del Servei Educatiu de Badalona:

https://serveiseducatius.xtec.cat/badalona/tag/biblioteca-escolar/

... i aquest el canal RSS que el WordPress crea automàticament per a cada etiqueta (tag):

https://serveiseducatius.xtec.cat/badalona/tag/biblioteca-escolar/feed/

Fixa't que només cal afegir "/feed/" al final.

Gràcies a això es pot crear fàcilment un sistema que reculli periòdicament els articles que portin una determinada etiqueta (per exemple, "butlletí"), els composi en un missatge i els enviï per correu a una llista de subscriptors.

He trobat aquest article que explica com fer-ho amb MailChimp, un servei que potser ja coneixeu i que és gratuït fins a 2.000 subscriptors:

https://octuweb.com/newsletter-rss-con-mailchimp/

Tingues en compte que l'article és una mica antic (del 2015) i segurament algun menú o captura de pantalla del MailChimp haurà canviat, però jo diria que les funcionalitats segueixen existint, segurament amb més opcions encara.

Els passos a seguir serien:

- Els articles que considereu que hagin d'anar al butlletí els marqueu amb una etiqueta específica, com ara "butlletí".

- Al MailChimp, creeu una plantilla de tipus RSS lligada al "RSS Feed" de l'etiqueta.

- Creeu també la llista de subscriptors (consulteu les opcions que dona el MailChimp)

- A partir d'aquí podeu optar per una "campanya" basada en un enviament automàtic periòdic (setmanal, mensual...), o bé decidir manualment en quin moment d'ha d'enviar el butlletí.

Fins aquí l'opció fàcil, directa i molt efectiva. MailChimp envia uns correus molt ben formatats, responsius (es veuen bé en mòbils i tauletes), i ofereix totes les opcions als subscriptors per donar-se d'alta, de baixa, canviar correu, etc.


Us explico també una altra opció, més complicada però molt versàtil:

Si us agrada la programació i voleu "rascar" més a fons, podeu fer servir la REST-API de WordPress, que permeten fer un munt de coses. Nodes implementa de sèrie totes les funcionalitats d'aquesta API. Per exemple, aquí podeu veure un experiment que escaneja el contingut d'un lloc Nodes (o XTEC-Blocs, o qualsevol altre WordPress). Quan ja ha llegit tot el contingut et permet marcar quines pàgines, articles, etiquetes o categories vols mostrar i engega un "carrusel" automàtic on es van mostrant aquests continguts de manera desatesa. Està pensat per posar-ho en un monitor gran durant la jornada de portes obertes dels centres, facilitant així que es vagi mostrant el contingut de la web als visitants. Teniu tot el codi font disponible per si voleu hackejar-lo i fer-li fer altres coses, com ara enviar missatges amb el contingut d'articles o pàgines.

Ja veieu doncs que no cal PHP per a res: el WordPress t'ofereix diverses possibilitats d'accedir a tots els continguts que necessitis. L'API és molt potent!