Fòrum Àgora-NODES

Projectar articles a l'atzar de la web.

Projectar articles a l'atzar de la web.

par Xavier Montagut Benitez,
Nombre de réponses : 5

Bon dia,

En el nostre centre hem comprat un televisor amb navegador web, que hem col·locat a l'entrada del centre i ens agradaria  projectar-hi els articles de la web i que anessin alternant-se automàticament. Sabeu alguna manera de fer-ho?

Salutacions i gràcies.

En réponse à Xavier Montagut Benitez

Re: Projectar articles a l'atzar de la web.

par FRANCESC BUSQUETS BURGUERA,

Hola Xavier,

Llegint la teva pregunta al fòrum he pensat que podríem fer una utilitat que agafés pàgines a l'atzar del Nodes i les anés projectant a pantalla completa.

M'hi he entretingut una mica i el resultat el tens aquí:

https://projectestac.github.io/wpshow

Veuràs que és molt fàcil de fer anar: escrius l'URL del teu Nodes (o XTEC-Blocs), selecciones les categories, etiquetes, pàgines i articles a mostrar, i fas clic al botó d'iniciar la projecció. A partir d'aquí aniran passant les pàgines de manera automàtica.

Pots triar entre passar-les a l'atzar o en ordre cronològic.

Si trobeu cap errada o problema amb l'aplicació, comenteu-m'ho i intentaré arreglar-ho.

Espero que funcioni!PS: Fent proves he vist que els carrusels que s'havien fet amb els antics àlbums web de Picasa ja no funcionen i bloquegen tot el contingut de la pàgina on es troben. A més, fan que no es pugui recuperar la llista completa d'articles del lloc, amb la qual cosa tampoc no els pots incloure a la projecció automàtica. T'ho comento perquè si teniu carrusels que utilitzin aquest sistema els editeu i esborreu l'URL de "Picasaweb".En réponse à FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Projectar articles a l'atzar de la web.

par Xavier Montagut Benitez,

Hola Francesc,

Moltíssimes gràcies, és precisament el que volíem !!

Ens funciona perfectament. Tot i això, configurar-ho cada vegada que engeguem el televisor és una mica pesat. Hi hauria la possibilitat de passar-li la configuració al script per mitjà de la url (i.e. utilitzant variables $GET)? D'aquesta manera podríem configurar un accés directe, a la visualització del carrusel d'articles.

Novament, moltes gràcies per la feina. És una eina fantàstica !!

En réponse à Xavier Montagut Benitez

Re: Projectar articles a l'atzar de la web.

par FRANCESC BUSQUETS BURGUERA,

Si, tens raó, això de que perdi la configuració cada vegada no és gens pràctic.

L'he modificat per tal que guardi la configuració al navegador i la torni a recuperar cada vegada que tornis a visitar la pàgina, independentment de si entremig has apagat el dispositiu o has tancat el navegador.

La configuració es guarda cada vegada que fas clic al botó "Inicia la presentació". Veuràs que ara només et cal donar-li a "Connecta" (això ho hem de mantenir, perquè hi podria haver articles o pàgines noves i convé actualitzar la llista) i anar directament a "Inicia la presentació".

Una altra millora seria poder exportar un fitxer HTML estàtic amb totes les adreces "clavades" a dins, acompanyades de l'script que fa que es passi de pàgina. D'aquesta manera podries generar el fitxer en qualsevol ordinador, copiar-lo a on vulguis i engegar-lo amb un doble clic. Quan pugui m'hi poso!

També he aprofitat per traduir-ho al castellà i l'anglès. SI algú s'anima a col·laborar amb més traduccions o millores al codi, és programari lliure desenvolupat amb React i el trobareu publicat en obert a GitHub.

http://projectestac.github.io/wpshow/

Aviseu si trobeu qualsevol errada!En réponse à FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Projectar articles a l'atzar de la web.

par Xavier Montagut Benitez,

Hola Francesc,

És una millora substancial !! No haver de picar la "url", ni les dates, amb el comandament de la tele és d'agrair ;) Tot i que els articles, les categories o les etiquetes, les has de seleccionar un altre cop. No sé si és pel "refresh" de les dades o perquè és un navegador més limitat (al ser el d'un televisor)? D'altra banda he provat de descarregar-me el fitxer en html i executar-lo en el televisor copiant-lo a un pendrive, i no ha funcionat (el navegador de fitxers del televisor no reprodueix html) triste

Quan tingui temps, provaré de penjar al Drive el fitxer hmtl, que aniré actualitzant periòdicament al Drive. Per accedir-hi a través del navegador del televisor, com si fos una web estàtica i no desesperar-me, utilitzaré "http://tinyurl.com/" (per fer més curta la url i.e. https://tinyurl.com/yxqqrx5t). Crec que d'aquesta manera ens serà super còmode i senzill utilitzar el teu script; podrem actualitzar els articles des d'un ordinador amb un teclat i visualitzar el carrusel en el televisor, en un parell de pitjades de comandament ;)

Moltíssimes gràcies novament, és just el que necessitàvem. Ens ajudarà moltíssim a donar publicitat i rellevància a la web del centre. Tothom que es dirigeixi al mostrador de consergeria en veurà un tast.

Salutacions cordials.