Petició de mòdul

Petició de mòdul

per Darío Castro -
Nombre de respostes: 13

Hola,

Al meu Moodle a Phobos tinc instal·lat un mòdul que em permet visualitzar fàcilment totes les imatges desades. Ens resulta molt pràctic a tecnologia per mostrar les etapes d'un projecte.

Malauradament amb el canvi a Agora això no hi es. Seria possible incorporar aquest mòdul ?

moltes gràcies

---------------------------------------- detalls tècnics:
Instal·lat sobre Moodle 1.9.1+
mòdul:

Image Slideshow Activity Module Moodle 1.4 or later Display thumbnails and images from a folder Més
Fitxer adjunt Diaposities_-_mostra.png
En resposta a Darío Castro

Re: Petició de mòdul

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Darío!
Gràcies per fer-nos arribar el suggeriment. Hem pres bona nota al gestor d'incidències (com veuràs si accedeixes a Instal·lació mòdul Image Slideshow), des d'on podràs fer el seguiment de la petició. Mil gràcies per enviar-lo! Tan aviat com ens sigui possible intentarem estudiar la viabilitat d'instal·lar-ho a Àgora.
Una abraçada i fins aviat!
Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Petició de mòdul

per Darío Castro -

Hola,

Com esta el tema afegir el mòdul " image Slideshow ". Veig que la prioritat ha canviat, i no em queda massa clar que significa ja que encara no té a ningú assignat.

Tenim diversos professors que necessiten aquest recurs pels seus cursos i em pregunten quan hi podran disposar.

Quina previsió tenim ?

moltes gràcies

En resposta a Darío Castro

Re: Petició de mòdul

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Darío!
Durant aquesta setmana hem revisat les tasques pendents per ajustar la seva prioritat en funció de la criticitat i repercusions que poden tenir a l'Àgora i, per aquest motiu, la instal·lació de mòduls nous s'ha baixat a prioritat 1 ja que abans d'incloure cap mòdul nou a Àgora cal, a més d'adaptar i revisar el que faci falta (com ara les traduccions al català), garantir que funcionarà correctament a l'Àgora i que no tindrà cap efecte col·lateral negatiu sobre el rendiment. Per aquest motiu, de moment, encara no estem en disposició de donar-vos cap data (tot i que tindrem en compte els vostres comentaris per intentar-ho agilitzar tant com sigui possible).
Per altra banda aprofito per comentar-vos que en Josep Maria Viñolas ha fet una petició d'un recurs (enlloc d'activitat) similar. Hi ha alguna persona que conegui els dos mòduls i pugui donar alguna orientació sobre quin és més recomanable instal·lar? A falta de fer un estudi més detallat suposem que, donat que sembla que cobreixen una funcionalitat similar, només farà falta instal·lar un (per no carregar massa l'entorn amb recursos/activitats similars!!).
Una abraçada i gràcies per anticipat tant per la vostra comprensió com per la vostra col·laboració!
Sara

En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Petició de mòdul

per Josep Maria Viñolas Auquer -
Hola,

Primer de tot sento no haver repassat el fòrum i laforja per comprovar si algú ja havia demanat algun mòdul similar. A mi tant me fa un mòdul o altre, però crec que és tracta d'una funcionalitat que és molt útil.

Per si voleu veure una comparativa, els he instal.lat tots dos:
Dins hi trobareu dues imatges amb els paràmetres de configuració principals de cada mòdul.

Pel que jo veig, la ventatge principal de l'SlideShow es que permet fer el que diu el nom: una presentació automatizada de totes les fotos d'un directori. Per tant, potser seria més complert l'SlideShow, ja que proporciona funcions 'extra'.

De totes maneres, la millor opció per a mi seria la instal.lació del CMS Gallery2 i la integració amb el moodle: http://moodle.org/mod/data/view.php?d=13&rid=89&filter=1. Tot i això, entenc que aquesta opció, tot i ser la més complerta de llarg, implica la instal.lació d'un nou CMS i la seva integració amb el Moodle, per tant, molt més complex que els altres dos.

Només una nota final: L'SlideShow que he descarregat en primera instància del repositori de mòduls del Moodle.org no m'ha funcionat ja que hi faltaven, entre altres coses, les seqüències mysql per crear les taules. El que m'ha funcionat l'he descarregat d'aquest enllaç: http://moodle.org/file.php/5/moddata/forum/27/633784/slideshow_2009061801.zip

Salutacions.

En resposta a Josep Maria Viñolas Auquer

Re: Petició de mòdul

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Josep Maria!
Gràcies de nou per la informació. L'hem incorporat a la incidència de LaFarga per tenir-la en compte quan fem l'estudi de viabilitat.
Una abraçada i molt bon cap de setmana!
Sara
En resposta a Josep Maria Viñolas Auquer

Re: Petició de mòdul

per ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ -
Després de veure els exemples que mostra en Josep Maria, em sembla un molt bon mòdul per incorporar a l'Àgora, crec que qualsevol seria útil. Ara per ara el que havia de fer és carregar les fotos en un àlbum en un altre recurs com picassa o flirkc (entre altres) per desprès introduir un embed al moodle. Si això ho podem fer directament des de Moodle serà un gran avenç proporcionant més agilitat en la creació de continguts als cursos.
Gràcies per l'aportació Josep Maria i espero que en un futut no gaire llunyà l'equip de l'Àgora ho pugui integrar.
Per cert, felicitats per la feina feta en les últimes millores així com en l'optimització del funcionament general.
Salut!
Toni
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Petició de mòdul

per Darío Castro -

Hola,

Han passat quatre mesos des de que vam fer la petició d'aquest mòdul (Slideshow). Comprenc que tot té un procés, però em sembla que el tema d'afegir nous mòduls va molt i molt lent.

El curs ja gairebé ha acabat i ja no be de dos dies o 4 setmanes. Necessitem aquesta funcionalitat, més si pensem que ja tindrem 1r i 2n d'ESO amb llibres digitals al setembre.

No se si serà el millor mòdul, però fins ara mai m'ha donat problemes i fa la seva funció. Millor aquest que cap. Es pot instal·lar en una primera fase i quan es pugui ja es traduirà en la seva totalitat (hi ha moltes parts a Agora que encara estan mig en anglès mig en català).

Moltes gràcies,

En resposta a Darío Castro

Re: Petició de mòdul

per Isabel Varela Lopez -
Hola Darío,

Efectivament ja no ve de dos dies, el curs s'acaba. Podries però treballar amb l'Slideshow i incrustar-lo amb una etiqueta. I omplir Internet de contingut
En resposta a Isabel Varela Lopez

Re: Petició de mòdul

per Darío Castro -

Hola,

Si però no.

L'avantatge del mòdul proposat, a diferència d'altres, és que la resta d'imatges es veuen a mode d'índex en la part superior. Això dona una visió de contingut que a tecnologia té molt de valor al permetre veure la seqüència del procés a l'hora que ampliem una d'elles.

Clar que es pot inserir el codi html d'un slideshow creat per tercers en una etiqueta o a una pàgina web, tot i que ho fa molt més complicat i no crec que sigui la forma millor de fer-ho.

Per últim dir que no faig aquestes observacions amb ànim de crítica o polèmica tant sols és una petició que crec raonada, feta amb molta cortesia i correcció. Donat el temps que ha passat, 4 mesos és molt de temps es miri com es miri, crec que podria tenir una resposta no forçada del tema.

Se que el vostre paper no és fàcil, però tampoc ho és el dels coordinadors a peu de centre que rebem primer tots els requeriments i les incidències que es van produint (i cada cop son menys gràcies a la vostra feina). Costa molt propiciar el canvi si les noves eines no et faciliten la feina.

Moltes gràcies.

En resposta a Darío Castro

Re: Petició de mòdul

per Isabel Varela Lopez -
Hola Darío,
Sí, efectivament fer un enganxa i pega ho fa molt més complicat. Al teu parer que seria més fàcil que això?

Em sembla bé que demanis el mòdul i jo no soc cap administrador d'Àgora com tu ja saps, solament participo en el fòrum i intento donar alguna idea per què pugis utilitzar aquesta eina, sense tenir el mòdul integrat.

Salutacions cordials
En resposta a Isabel Varela Lopez

Re: Petició de mòdul

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola!

Tal i com acabem de comentar a una altra petició similar d'aquest mateix fòrum (en aquest cas d'un mòdul per millorar la missatgeria interna de Moodle) el retard en la resposta a la sol·licitud que vau enviar uns mesos enrere és degut a que estem dedicant els nostres esforços en millorar diferents aspectes d'Àgora tant interns (d'arquitectura) com funcionals (mòduls, filtres, aparences...) així com a definir el protocol que haureu de seguir en un futur no gaire llunyà per fer-nos arribar aquestes demandes (som conscients de que el sistema actual és molt lent i, per aquest motiu, estem treballant per fer-ho més eficient). Ara bé, la nostra intenció és revisar durant les properes setmanes les peticions que ens heu fet arribar per estudiar quines és viable afegir sense que el rendiment del sistema es vegi afectat. Per tant, si tot va bé, esperem poder-vos donar una resposta definitiva abans de que comenci el curs nou!

Una abraçada i gràcies per la vostra col·laboració, paciència i comprensió!

Sara