Capacitat del Nodes

Capacitat del Nodes

per Judit Rosello Morgades -
Nombre de respostes: 3

Benvolguts,

he vist en un dels missatges del Fòrum que la capacitat del Nodes és de 5 Gb. Com que és un missatge de fa tres anys, voldria saber si la capacitat que tenim és la mateixa.

També us volia demanar si seria adequat penjar les fotos i vídeos directament a la Mediateca de Nodes per tal de no fer servir els serveis externs de Youtube o Googlefotos. En cas que no sigui adient fer-ho directament, què recomaneu fer?

Gràcies

En resposta a Judit Rosello Morgades

Re: Capacitat del Nodes

per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) -

Bon dia Judit,

El Nodes, així com el Moodle, es crea amb 5 Gb de capacitat.

Si l'ús de l'espai és correcte, es pot sol·licitar l'ampliació d'aquesta quota. En el cas de Nodes el bon ús es refereix bàsicament a l'ús de repositoris externs per penjar imatges i vídeos, amb la finalitat que Nodes no es converteixi en un repositori, sinó que sigui una eina de publicació de continguts dinàmica, amb una xarxa social privada incorporada (BuddyPress).

Aquí trobareu tota la informació al respecte (veureu que algunes PMF provenen d'una altra aplicació anomenada XTECBlocs, però és idèntica per Nodes):

Salutacions,

Isabel

En resposta a Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora)

Re: Capacitat del Nodes

per Judit Rosello Morgades -

Benvolguda,

de quina manera puc utilitzar el Google Fotos per penjar les fotos sense que siguin visibles per tothom?

Puc establir una contrasenya per als àlbums? Llavors, posaria una foto a la mediateca que es linkés a Google Fotos amb un accés restringit. És possible fer-ho?

Si no tinc el permís de les famílies per penjar fotos a servidors externs sense accés restringit, tinc un problema.

L'altra solució, com et vaig dir, és utilitzar la mediateca per penjar-ho tot amb poca resolució, però aquesta opció no és la que es recomana des de Nodes, és clar.


Gràcies

En resposta a Judit Rosello Morgades

Re: Capacitat del Nodes

per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) -

Bon dia,

Perquè Nodes pugui accedir i visualitzar les fotografies allotjades a Google Fotos, aquestes han de ser públiques. 

Des de Nodes el què es pot fer és restringir el camí cap a les fotos penjades al mateix Nodes, però com que les fotos de Google serien públiques, s'hi pot accedir directament amb l'URL de les imatges.

Efectivament no és recomanable convertir Nodes en un repositori.

Una idea: Pujar directament a la mediateca una única foto collage (o imatge significativa) de les fotos que es veuran a l'àlbum i enllaçar aquesta imatge amb l'àlbum directament a Google, que podeu tenir compartit només amb les famílies (sense que sigui públic per tothom).

Salutacions,

Isabel