Gestor de Fitxers moodle

Gestor de Fitxers moodle

per XAVIER TARTERA AGRAMUNT -
Nombre de respostes: 2

Bon dia, després de seguir les vostres instruccions referents a cursos antics, s'han esborrat tots aquells que no es fan servir, i se n'han conservat alguns d'ocults a l'alumnat de forma temporal que s'ha informat que s'esborraran en breu per tal de no ocupar espai, els quals corresponen a professorat que esta versionant el curs actual, aprofitant recursos dels anteriors, i que d'altra forma no tenen per anar reciclant els diferents recursos, o no la coneixem.

A banda, hem donat de baixa aquell alumnat que ja fa molt de temps que va realitzar la darrera connexió fa més d'un any per tal d'eliminar tot el que hagi fet.

El cas és que em trobo que en l'àrea de fitxers del servidor de moodle, he filtrat pel nom d'un alumne que està donat de baixa, i que jo no hauria de ser en el moodle i que no hauria d'estar a cap curs, però en aquesta àrea encara hi surten alguns fitxers, m'imaginava que al donar de baixa l'alumne s'esborraven totes les seves interaccions i fitxers al moodle, en fi, el cas és que a banda d'aquest alumne, hi ha una gran quantitat de fitxers de alumnat divers tant si pertany al curs actual així com en el cas descrit d'alumnat antic, jo no puc saber o no puc diferenciar quin és actiu de quin és antic i menys de tot l'alumnat de l'institut; a banda és clar de que cada fitxer cal esborrar-lo un a un i triga moltíssim.

Em demanaveu que esbrinés on eren les gigues de més que estaven ocupant o sobresaturant l'espai, i en definitiva, m'imagino que són en aquesta àrea la qual per mi m'és impossible de poder actualitzar perquè bàsicament no conec un per un tot l'alumnat del centre i menys si segueix en el centre o no.

No hi ha alguna manera des de la base de dades per poder fer neteja d'aquests fitxers i que pugueu treure tots aquells fitxers d'aquesta àrea d'aquells alumnes que ja no consten com usuaris? Perquè el cerco en l'explorador de comptes d'usuari i no apareix, prèviment l'he donat de baixa de diferents cursos, i fins hi tot el curs de moodle senser, i en canvi continuen apareixent fitxers en l'àrea de fitxers ocupant espai, els quals i com dic i afirmo és molt lent amb el problema que cal conèixer-los a tots i no només els actuals sinó també els antics i molt antics.

Tot plegat un problema que no puc alliberar més espai del que em demaneu.

En resposta a XAVIER TARTERA AGRAMUNT

Re: Gestor de Fitxers moodle

per JAUME JAUME ARROM -

Em penso que l'única manera d'esborrar els treballs que penja un alumne en un curs antic, de l'any anterior, és esborrar tot el curs, després d'haver-ne fet una còpia de seguretat sense les dades d'usuari. Aleshores cal restaurar el curs i afegir els nous professors.

Quan se suprimeix un alumne, continuen els seus treballs en arxius ocults que ocupen possiblement molt espai. Suposo que si ens convé conservar els fulls dels examens dels alumnes del curs anterior fins a final d'octubre per si hi ha alguna reclamació de notes, ens convindria mantenir els cursos antics (ocults als alumnes) fins a final d'octubre, igualment, amb els alumnes anteriors i tots els seus treballs i qüestionaris, pel mateix motiu.

Jo crec que la manera de gestionar els alumnes seria demanar que facin un usuari nou a cada curs. A començament de setembre es posen ocults o deshabilitats tots els usuaris alumnes del curs anterior. Després, a final d'octubre caldria suprimir definitivament tots aquests alumnes de l'any anterior.