Notícies d'ÀGORA

El cron automàtic d'Àgora

El cron automàtic d'Àgora

per Administrador/a Espai de suport -
Nombre de respostes: 0
Possiblement haureu notat que des de fa uns dies està actiu un cron automàtic dels espais Moodle d'Àgora. Aquest cron s'executa cada hora excepte a les tardes que és quan el servidor està més ocupat. De cara a la configuració del cron i de les còpies de seguretat automàtiques us aconsellem que tingueu presents les recomanacions següents:
  • La XTEC disposa d'una còpia de seguretat programada per a totes les dades dels usuaris. Aquesta còpia és incremental i es realitza diàriament.

  • Si malgrat tot voleu activar la còpia de backup que incorpora el propi Moodle, planifiqueu-la per a que es realitzi en la franja horària compresa entre les 02:00 i 06:00, hores en que el servidor atén menys peticions.

  • Les còpies de seguretat de Moodle no són incrementals, això fa que cada cop es faci una còpia sencera de tot un curs. Assegureu-vos que les realitzeu d'aquells cursos que canvien sovint i desactiveu-les per als que no varien gaire.

  • No és necessari mantenir més de dues còpies de backup d'un curs en el servidor Àgora. Penseu que tenir les còpies en el mateix servidor on es pot produir la caiguda no ens permet restaurar-les! És millor que us les descarregueu a una altra màquina. Així assegureu la facilitat de restauració i reduïu l'espai ocupat.

  • És convenient que els usuaris es subscriguin als fòrums per desig exprés (caldria desactivar la subscripció automàtica), així com configurar els enviaments per a que es facin en format resum (es limita a 1 missatge per usuari i dia).