Volum (Bloc 1)

Guia d'estudi

Introducció

La matèria de Volum és una matèria de modalitat Batxillerat que:

  • forma part de la modalitat d'Arts.
  • és de dos blocs.
  • consta de 5 lliuraments per a cada bloc.

Dins del marc dels estudis de les arts visuals, la matèria de Volum pretén introduir-vos en la reflexió i producció de la realitat tridimensional en l'àmbit de l'expressió artística i l'exploració i coneixement de les qualitats físiques, espacials, estructurals i volumètriques dels objectes i l'espai que els envolta. D'aquesta manera, la matèria de Volum contribueix al desenvolupament de tres característiques fonamentals en el desenvolupament de la formació artística: la percepció sensorial i intel·lectual del fet tridimensional, el coneixement dels processos de la creació artística tridimensional i la creació d'objectes tridimensional.

L'actual sistema d'aprenentatge dels estudis de l'IOC basat en la interacció dels estudiants amb el professorat del centre dins d'un campus virtual exigeix una adaptació del currículum de la matèria que ha estat dissenyat pensant en termes de presencialitat.

En el cas de la matèria de Volum (Bloc 1) s'ha volgut incidir en l'aprenentatge dels procediments d'eines 3D per al disseny i creació d'objectes tridimensionals així com les noves tecnologies de fabricació i producció de realitats tridimensionals, físiques (impressió en 3D) o digitals (realitat virtual i realitat augmentada) en convivència amb la creació manual. Aquest enfocament no va en detriment de l'aprenentatge dels continguts que estableix el currículum de la matèria. L'aprenentatge dels conceptes fonamentals del Volum, que giren al voltant dels seus aspectes expressius i artístics, s'inclouen de manera integral i s'estimulen el seu coneixement per tal d'acompanyar la pràctica creadora d'elements de reflexió i avaluació i evitar, en la mesura del possible, un assoliment exclusivament instrumental dels continguts de la matèria.

Programació

Relació dels temes generals de la matèria de cada lliurament.

  • Lliurament 1: Elements fonamentals del llenguatge plàstic tridimensional.
  • Lliurament 2: Volum i geometria. El cub.
  • Lliurament 3: Volum i estructura. La repetició d'elements.
  • Lliurament 4: Volum i natura.
  • Lliurament 5: Volum i cos humà.

Material didàctic

A l'apartat Recursos trobareu el material d'estudi.

En aquesta matèria utilitzarem els apunts el·laborats pel professorat responsable de l'aula.

En el Tauler de notícies i orientacions el professorat donarà indicacions i informacions del bloc.

En el fòrum Dubtes de la matèria podreu exposar els dubtes del bloc. Podran intervenir per resoldre'ls tant el professorat com l'alumnat.

En cada lliurament trobareu:

  • El Pla de treball on s'indiquen els continguts i les activitats a fer en el lliurament.
  • Els Recursos específics del lliurament.
  • Les activitats del lliurament. Les activitats d'avaluació s'han de realitzar dins del termini del lliurament.

Sistema d'avaluació

A l'enllaç següent podreu consultar el sistema d'avaluació: cliqueu aquí

Darrera modificació: dimecres, 17 d’octubre 2018, 12:59