WIRIS editor és un editor dissenyat per agilitzar el procés d'editar fórmules matemàtiques. És una potent eina que permet escriure qualsevol expressió matemàtica amb una alta qualitat gràfica, a la vegada que resulta simple i fàcil d'aprendre.

Primer de tot haurem d'ampliar les icones de la finestra d'edició (barra d'eines):

Desprès ja ens quedarà la finestra com es veu en aquesta imatge:

Tenim dues maneres d'obrir l'editor de WIRIS:

  • Si es vol escriure una fórmula nova, cal portar el cursor al lloc on es vol que aparegui, i llavors fer clic sobre la icona  a la barra d'eines.
  • Si es vol modificar una fórmula ja existent, cal seleccionar-la i fer clic en , o simplement fer doble clic sobre ella.

Edició bàsica de fórmules

L'editor de fórmules de WIRIS està separat en dues grans àrees: un menú de pestanyes que conté un gran nombre d'icones, i una àrea d'edició on es pot veure la fórmula que s'està escrivint i el cursor.

Després d'escriure o modificar la fórmula, cal clicar el botó "Acceptar" per a inserir la fórmula, o "Cancel·lar" si es vol sortir sense guardar els canvis.

Composició de símbols

L'editor de WIRIS permet relacionar diferents expressions i símbols dins d'una fórmula. Vegem uns quants exemples.

- Arrels: Si volem escriure per exemple arrel quadrada de 3 primer de tot haurem de clicar la icona i desprès escriure el 3.

- Fraccions: Si volem escriure la fracció fracció 3 entre 5 primer de tot haurem de clicar la icona , a continuació introduir el numerador 3 i, finalment, el denominador 5.

- Potències: Si volem escriure exponents (per exemple x al quadrat) primer de tot haurem de clicar la icona , a continuació escriure la base x i, finalment, l'exponent 2.

- Combinació d'expressions: podem combinar les diferents expressions anteriors amb parèntesis. Per exemple si volem escriure obre parèntesis a més b tanca parèntesis al quadrat primer de tot haurem de clicar la icona , a continuació escriure a més b i, finalment, haurem de clicar la icona des de fora del parèntesis i escriure l'exponent 2.

- També podem introduir símbols com el nombre pi. Primer de tot haurem de clicar la pestanya i a continuació clicar a sobre del nombre pi.

Finalment, recordeu que després d'escriure o modificar la fórmula, cal clicar el botó "Acceptar" per a inserir la fórmula, o "Cancel·lar" si es vol sortir sense guardar els canvis.

Darrera modificació: dimarts, 3 de setembre 2019, 09:21