INTERPRETAR UN PLÀNOL

1 Com llegir i interpretar una plànol urbà

L’ evolució d’un nucli urbà pot deduir-se de l’ anàlisi detallada dels seus plànols, els quals amb més o menys precisió, ens revelen les diferents èpoques del creixement de la ciutat, el traçat general els seus carrers, els elements singulars(ja siguin monuments o edificis d’ús públic) i fins i tot la forma i la disposició de l’edificació.

  1. L’escala del plànol .En estudiar un plànol cal que ens fixen, en primer lloc, en l’escala. L’escala pot estar representada de dues formes: o bé de manera gràfica, en què el mateix plànol ens indica el qui hi representa una unitat de mesura (per exemple un quilòmetre) o bé en forma de relació. Així, una escala 1:25000 significa que 1 cm en el plànol representa 25.000 cm en la realitat.
  2. El tipus de traçat. UN cop determinada l’escala, i conegut per tant si es trobem davant d’un plànol general o de detall, cal fixar-se en el tipus de traçat o model morfològic de la ciutat.
  3. Disposició de l’edificació. Si passem de l’anàlisi general a la més detallada, el plànol ens permet distingir la forma de les illes i la disposició de la edificació, la qual cosa ens indica el tipus d’arquitectura que caracteritza els diferents barris.

A més, el plànol revela tot un seguit d’altres elements, com, per exemple, les zones verdes, els serveis col·lectius, els equipaments públics , etc. Tot això ens permet descobrir els diferents nivells de qualitat que existeixen en una ciutat.

Aquí tens dos direccions per poder-hi accedir a un plànol 

  http://www.bcn.es/urbanisme

www.callejeando.com/.../Barcelona/callejero-barcelona.htm

 ________________________________


2. Diferència entre poblament rural i urbà

https://docs.google.com/presentation/d/1WU0rpmVRcD2IA1hN8zMHBAMOUd93zBUHSC1GDp0cSKI/present#slide=id.i232

Darrera modificació: divendres, 27 de gener 2017, 09:31