Història de l'Art /bloc 1

Pla de treball del Lliurament 4

Continguts

  • Context històric: Cronologia: Des de la superació de la Por de l’Any Mil fins al renaixement de les ciutat al segle XIII . Plenitud del feudalisme (art romànic és la manifestació artística del feudalisme en plenitud). Importància de l’Església (romànic és un art eminentment religiós). Les pelegrinacions de llarg recorregut (Sant Jaume de Galícia, Roma, Terra Santa) i el fenomen del monaquisme fan del romànic el primer art europeu unificat.
  • Arquitectura: Importància radical de l’arquitectura eclesial (temples i monestirs) per damunt de la civil (castells). Trets característics. Diferències entre el Primer Romànic (segle XI) i el Segon Romànic (segle XII). Diferències regionals: Romànic Septentrional (Franca, Alemanya, Corones de Lleó i Castella, Regne d’Aragó i Regne de Navarra); Romànic Meridional (Provença, Catalunya i Itàlia). El romànic a Catalunya. Manifestacions més importants.
  • Escultura: Trets característics: Antinaturalisme i simbolisme. L’escultura subsidiària de l’arquitectura: Portades, capitells. L’escultura exempta: Tipologies. Manifestacions més importants.

  • Pintura: Trets característics generals. Tècniques. Protagonisme de la pintura mural: Diferències regionals (Influència carolíngia/ Influència bizantina). Pintura sobre taula. Manifestacions més importants.

El contingut del temari correspon al tema 2 del segon llibret de text recomanat, Mosaic II.

*Obres PAU d'aquest lliurament: són les corresponents a la llista: Punt 2: Època medieval /segon apartat, art romànic

Seqüència de treball

  1. Llegeix el material d'estudi indicat en Recursos.

  2. Completa el qüestionari L4AC2_qüestionari Art Romànic (I)
    • Nombre d'intents: 1
    • Pes de la nota sobre el global del Lliurament: La nota final resulta de la mitjana aritmètica de totes les activitats del Lliurament.

3. Fes la tasca L4ACR1_Enunciat i tramesa Art Romànic

    • Pes de la nota sobre el global del Lliurament: La nota final resulta de la mitjana aritmètica de totes les activitats del Lliurament.
Darrera modificació: dimarts, 24 de setembre 2019, 11:37