Introducció

A cada lliurament d'aques curs de grec, els continguts de la matèria s'organitzen en tres grans apartats:

  • Mitologia.
  • Cultura i civilització grega.
  • Llengua grega antiga.

A més, en alguns lliuraments trobaràs un quart apartat: lectura obligatòria.


En aquest primer lliurament, dins l'apartat de mitologia, s'estudia el relat mitològic a partir del qual els grecs explicaven l'origen de l'univers. En l'apartat de cultura i civilització, es treballen continguts d'història de la llengua grega. T'avaluaràs dels continguts d'aquests dos apartats en un mateix qüestionari (A)

L'apartat de llengua d'aquest lliurament es desenvolupa en dos blocs de continguts. Primer aprendràs l'alfabet grec (B). Un cop ho tinguis ben assolit, ens introduirem en l'estudi de la morfosintaxi del grec, fent especial incidència en la morfologia nominal. Amb aquest segon bloc es pretenen dues coses. En primer lloc, refevisar i refermar els teus coneixements generals sobre sintaxi (C). Tot seguit, aprendràs la flexió de l'article i començaràs a familiaritzar-te amb la declinació grega (D), que és el sistema emprat pel grec antic per indicar la funció sintàctica de cada nom dins una oració.

Per poder assolir amb èxit aquests continguts, és imprescindible que segueixis molt curosament l'ordre d'activitats exposat a l'apartat Seqüència del treball (part inferior d'aquesta pàgina).


Continguts


Mitologia:

  • Cosmogonia: l'origen del món.


On pots trobar aquests continguts:



Cultura:

  • El grec entre les llengües indoeuropees.


On pots trobar aquests continguts:



Llengua:

  • L'alfabet grec.
  • Fonologia: vocals, diftongs i consonants.
  • Esperits i accents. Signes de puntuació.
  • Flexió nominal:
    • Funcions bàsiques dels casos.
    • L'article.

On pots trobar aquests continguts:


Orientacions

Has d'estudiar la teoria amb atenció. Pel que fa a la llengua, és fonamental que no avancis fins que no hagis assimilat bé els conceptes estudiats. Recorda que pots fer servir el fòrum   Dubtes de la matèria per preguntat tot allò que consideris oportú.


Seqüència de treball

A) Mitologia i cultura

    Temps de dedicació previst: 3 hores.

1. Llegeix i estudia els continguts recollits a   Mitologia (L1): l'origen de l'univers (a la secció Materials d'estudis del lliurament). 

2. Llegeix i estudia els continguts recollits a   Materials de cultura (L1): orígens de la llengua grega (a la secció Materials d'estudis del lliurament).

3. Completa la tasca avaluable   L1AC1 - Qüestionari sobre mitologia i introducció a la llengua grega. Hi trobaràs preguntes referents tant al tema de cultura com al de mitologia.

      • Nombre d'intents: 2. 
      • Pes sobre el total del lliurament: 10%



B) Llengua: l'alfabet grec

     Temps de dedicació previst: 4 hores.

4. Del llibre moodle   Apunts de llengua grega (Lliurament 1), llegeix i estudia'n els capítols 1.1 a 1.3.

5. Practica amb les   L1AP1_Activitats sobre l'alfabet: lectura i escriptura que trobaràs dins la secció Activitats d'aprenentatge del lliurament. 

6.  Fes la tasca d'avaluació   L1ACR1 - Tramesa de fitxers d'activitats avaluables (part oral)Consisteix a enregistrar i enviar un arxiu de vídeo o d'àudio en el qual has de llegir primer l'alfabet i després uns mots escrits en grec. Trobaràs més indicacions a les instruccions de la tasca (la tens a la secció Activitats d'avaluació del primer lliurament).

      • Pes de la nota sobre el total del lliurament: 20%

7.  Fes la tasca d'avaluació   L1ACR2 - Tramesa de fitxers d'activitats avaluables (part escrita). Bàsicament se't demanarà que escriguis en grec en lletres majúscules i minúscules.

      • Pes de la nota sobre el total del lliurament: 30%

C) Llengua: coneixements generals de sintaxi

     Temps de dedicació previst: 3 hores.

8. Si consideres que et cal reforçar els teus coneixements sobre sintaxi, llegeix els apunts   Repàs de SintaxiQualsevol dubte que et sorgeixi, el pots comentar al fòrum   Dubtes de la matèria.

9. Practica amb el qüestionari   L1AP2_ Qüestionari de llengua (no avaluable): repàs de sintaxi (1)El trobaràs a la secció Activitats d'aprenentatge del primer lliurament.

10. Tot seguit, practica amb el qüestionari   L1AP3_ Qüestionari de llengua (no avaluable): repàs de sintaxi (2)També es troba a la secció Activitats d'aprenentatge del primer lliurament.

11. Fes el qüestionari avaluable   L1AC2_Qüestionari de llengua: repàs de sintaxiEl trobaràs a la secció Activitats d'avaluació del primer lliurament. 

      • Nombre d'intents: 2
      • Pes de la nota sobre el total del lliurament: 20%



D) Llengua: casos i funcions sintàctiques. L'article

     Temps de dedicació previst: 4 hores.

12. Del llibre moodle    Apunts de llengua grega (Lliurament 1), llegeix-ne ara els capítols 1.4 a 1.7.

13. A continuació, dels apunts   Tutorial: anàlisi morfosintàctica i traducció del grec, llegeix-ne, sencer, el capítol 2 (casos i funcions sintàctiques).

14. Practica amb el qüestionari   L1AP4_Qüestionari de llengua (no avaluable): article i introducció als casosEl trobaràs a la secció Activitats d'aprenentatge.

15. Completa la tasca avaluable   L1AC3_Qüestionari de llengua: article i introducció als casos. S'hi accedeix des de la secció Activitats d'avaluació del lliurament.

      • Nombre d'intents: 2
      • Pes de la nota sobre el total del lliurament: 20%




En resum, les activitats d'avaluació que has de fer obligatòriament són:

  Mitologia i cultura:

3.    L1AC1 - Qüestionari sobre mitologia i introducció a la llengua grega 

  Alfabet grec:

6.    L1ACR1 - Tramesa de fitxers d'activitats avaluables (part oral). Enviament d'un document d'àudio.

7.    L1ACR2 - Tramesa de fitxers d'activitats avaluables (part escrita). Enviament d'un document escrit a mà.

  Repàs de sintaxi:

11.   L1AC2_Qüestionari de llengua: repàs de sintaxi

  Article i casos del grec:

15.    L1AC3_Qüestionari de llengua: article i introducció als casos



Per descarregar un document pdf amb la Seqüència de treball, clica aquí.



 

    Darrera modificació: diumenge, 19 d’abril 2020, 07:36