Fonaments de les Arts II / bloc 2

 

Introducció

 

Fonaments de les arts és una matèria que té com a objecte d’estudi les obres i les produccions artístiques, incloent-hi les manifestacions de la cultura visual, les arts escèniques i la música, enteses com a produccions resultants de la creativitat i actuació humanes, que s'expressen amb codis propis i enriqueixen la visió global de la realitat i les seves múltiples formes de manifestar-se. Comprèn diferents períodes històrics i diferents civilitzacions perquè es pretén donar una visió global de l’evolució de les arts, centrant l’atenció especialment en les manifestacions artístiques dels períodes més recents.

Fonaments de les Arts és Matèria Comuna d'Opció per a la Modalitat de batxillerat d'Arts, i consta de dos cursos de dos blocs cadascun que l'alumne ha de cursar a primer i segon de batxillerat. Les unitats de cada bloc es desenvoluparan entre cinc lliuraments per bloc, de manera que l’alumne al final del procés haurà cursat 20 lliuraments. Aquesta guia correspon als cinc lliuraments del segon bloc dels dos que corresponen a la matèria de segon, Fonaments de les Arts II.

Aquest segon curs comprèn l’evolució de les arts des del segle XIX fins a l’actualitat. Especialment en els segles XX i XXI, la visió s’amplia a les manifestacions artístiques més contemporànies, com la fotografia, el cinema, el vídeo, la televisió i els nous mitjans digitals. 

Programació

La matèria del Bloc, s’estructura amb 5 lliuraments que es podran impartir al primer o al segon semestre del curs.

El programa corresponent a cada lliurament és:

  • Lliurament 1: s.XX. Primeres avantguardes I. 
  • Lliurament 2: s.XX. Primeres avantguardes II. 
  • Lliurament 3: El realisme i l'art al servei del poder.
  • Lliurament 4: Segones avantguardes. L'art abstracte i la nova figuració.
  • Lliurament 5: Art a l'inici del s.XXI.

Material didàctic

A l'apartat Recursos trobareu el material d'estudi. En aquest punt es desenvolupen els temes què s'han d'estudiar de la unitat i/o dels annexos. Tor el material d'estudi estarà disponible a l'aula.

En el Tauler de notícies i orientacions el professorat donarà indicacions i informacions del bloc.

En el Fòrum Dubtes de la matèria podreu exposar els dubtes del bloc. Podran intervenir per resoldre'ls tant el professorat com l'alumnat.

En cada lliurament trobareu:

  • El Pla de treball on s'indiquen els continguts i les activitats a fer en el lliurament.
  • Els Recursos específics del lliurament.
  • Les activitats del lliurament. Les activitats d'avaluació s'han de realitzar dins del termini del lliurament.

Sistema d'avaluació

A l'enllaç següent podreu consultar el sistema d'avaluació: cliqueu aquí.

Darrera modificació: dimecres, 1 d’agost 2018, 15:17