Fonaments de les arts I, Bloc 1

Guia d'estudi

Introducció

Fonaments de les arts és una matèria que té com a objecte d'estudi les obres i les produccions artístiques, incloent-hi les manifestacions de la cultura visual, les arts escèniques i la música, enteses com a produccions resultants de la creativitat i actuacions humanes.

Aquesta matèria comuna d'opció d'arts de Batxillerat, repartida en dos blocs, està vinculada amb la història de l'art, tot i que va més enllà del tradicional estudi de la pintura, l'escultura i l'arquitectura pel fet d'ampliar la visió a altres formes de creació artística, com el disseny, la fotografia, el cinema, el còmic, la televisió i els nous mitjans digitals.

L'abast cronològic de la matèria va des dels inicis de les manifestacions artístiques i utilitàries de l'època coneguda històricament com a Prehistòria fins a les manifestacions actuals en el marc de la globalització pròpia dels principis del segle XXI. Aquesta visió històrica comporta un interès i objecte d'estudi de l'obra artística en el seu context sociocultural com a punt de partida per a l'anàlisi dels diferents factors i circumstàncies implicats en el procés de creació. En aquest punt es considerarà la contribució de les dones a la història de les arts i de la cultura, reflexionant sobre el procés de configuració dels papers socials assignats a les dones i els homes al llarg de la història, que contribueix, en conseqüència, a una redefinició d'aquests rols en el marc d'una relació entre iguals.

Programació

Relació dels temes generals de la matèria de cada lliurament.

  • Lliurament 1: Què és l'art?
  • Lliurament 2: L'art i els museus.
  • Lliurament 3: L'art i les dones.
  • Lliurament 4: Eines d'anàlisi i comprensió de les obres d'art.
  • Lliurament 5: L'art i el cos humà.

Material didàctic

A l'apartat Recursos trobareu el material d'estudi.

En aquesta matèria utilitzarem els apunts de l'aula.

En el Tauler de notícies i orientacions el professorat donarà indicacions i informacions del bloc.

En el Fòrum Dubtes de la matèria podreu exposar els dubtes del bloc. Podran intervenir per resoldre'ls tant el professorat com l'alumnat.

En cada lliurament trobareu:

  • El Pla de treball on s'indiquen els continguts i les activitats a fer en el lliurament.
  • Els Recursos específics del lliurament.
  • Les activitats del lliurament. Les activitats d'avaluació s'han de realitzar dins del termini del lliurament.

Sistema d'avaluació

A l'enllaç següent podreu consultar el sistema d'avaluació: cliqueu aquí

Darrera modificació: dimarts, 15 d’octubre 2019, 09:20