Primer de tot, s’ha de consultar la programació de cada quinzena per tal de treballar únicament els continguts programats. Els llibres sempre tenen continguts que són de consulta i que no són estrictament necessaris per seguir el curs. És aconsellable fer resums, el fet d’escriure ajuda a fixar conceptes i el resum permet relacionar-los entre si.

També és interessant fer les Activitats d'aprenentatge abans de fer les activitats d'avaluació per practicar conceptes bàsics del lliurament. El qüestionari és opcional i NO puntua en la nota d'avaluació.

En l’apartat Activitats d'avaluació es trobaran dues activitats que s'han de solucionar per l’avaluació continuada. La nota d’avaluació continuada té un pes en la nota final.

Qüestionaris, on es trobaran diversos exercicis de resposta múltiple, aparellament, omplir forats... o de càlcul numèric (problemes de resolució). Hi ha un intent per resoldre aquest qüestionari. Un cop finalitzat el termini de lliurament es podrà veure la nota dels exercicis i les solucions.

Problemes en format de qüestionari. Es proposa la resolució de problemes més complicats on s'haurà de buscar les solucions parcials que servirà de guia per obtindre la resolució final. Dins d’aquest apartat hi ha un o més exercicis* que s’haurà de solucionar explicant tot el procés de resolució (formules, substitució de dades, resolució, resultats i unitats) i lliurar-ho a Tramesa de fitxers. En aquests exercicis hi ha també un intent. La nota definitiva es podrà veure un cop el professorat hagi corregit el fitxer enviat. És molt important que es realitzin aquestes tasques en una llibreta perquè en finalitzar el termini de lliurament es podrà veure les resolucions dels exercicis i servirà per preparar les proves finals.

*Als exercicis que heu d'enviar veureu que hi ha un quadradet a la part superior dreta. En aquest quadradet no heu de posar-hi res.

Pel que fa a les activitats d’avaluació que ha de corregir el professorat, aquest podrà oferir la possibilitat de millorar-les si han estat enviades com a mínim 5 dies abans del tancament del lliurament.

En resoldre els qüestionaris s’ha de vigilar:

Les unitats en posar els resultats per ajustar-les el seu valor.
En algun cas us trobareu en algun desplegable expressions com R1, m3 o s-1. El seu significat és R1, m3 o s-1 ja que el sistema no permet posar superíndex o subíndex dins dels desplegables.
Pels decimals és recomanable utilitzar la coma (,). Si utilitzeu el punt (.) com a coma decimal us pot aparèixer algun missatge d'error.  Tampoc es poden fer separacions de milers. 
Els qüestionaris s'enviaran automàticament en finalitzar  el termini de lliurament. Si obriu un qüestionari i no contesteu a cap pregunta la nota serà 0. 

Respecte al lliurament de fitxers a tramesa de fitxers.

La tramesa ha de ser en un únic fitxer. En principi ha de fer amb un editor de text i lliurar-ho amb format odt, pdf o doc. També ho podeu fer a mà i escanejar-ho. En cas que no tingueu escàner podeu fer una fotografia. Si teniu més d'una imatge, es poden incloure en un únic fitxer de text o inclús barrejar text i imatges. No s'admeten en zip, rar o altres compressors de fitxers ni en carpetes.
Les imatges han de ser de bona qualitat. Això vol dir que siguin perpendiculars, no tinguin ombres, la il·luminació sigui la correcta, el paper es vegi blanc, siguin clares, estiguin ben enquadrades... en cas contrari es penalitzarà la nota. També hi haurà una penalització si la imatge es visualitza girada.

Vigileu la mesura que tenen les imatges. Si inseriu imatges de massa pes en els documents, us trobareu que no podeu lliurar la tramesa.

Un cop finalitzat el termini de lliurament no es poden enviar feines.

Recordeu que s’ha de ser precís amb els càlculs. No s’ha de parlar de decimals. El correcte és el número de xifres significatives. Molts cops es posa una xifra amb molta precisió com 12345678 però no s'és conscient de la precisió quan es posa 0,001. En el nostre cas (com en les PAU) l'adequat són 4 xifres significatives. Així s’ha de posar 123400000; 1,234 o 0,0000001234.

Si es precisa posar el número π (pi) s'ha d'utilitzar el de la calculadora. Igualment s'ha de guardar les dades parcials a la memòria de la calculadora per obtenir els resultats posteriors. També és importat com s’ha d’arrodonir l'última xifra. En el cas de 11,11500 seria 11,12 i per 11,11499 posaríem 11,11. Els valor en els qüestionaris es poden posar en notació científica sempre respectant la precisió. Així es pot posar: 123400 com 123,4E+3 o 0,001234 com 1,234E-3.

Qualsevol possible error o problema que detecteu o tingueu en les vostres solucions o inclús en els exercicis, envieu un missatge explicant-ho al vostre professorat per tal que es pugui solucionar.

També insistir que les unitats sempre s’han de posar en el Sistema Internacional (SI). Trobareu dins el curs un enllaç amb la normativa de les unitats.

Finalment recordar-vos que un cop finalitzat els exàmens de cada semestre es tanquen les aules i no podreu accedir-hi més. Per aquest motiu és recomanable guardar els materials i exercicis que considereu necessaris per a un estudi posterior.

Darrera modificació: dimarts, 25 de setembre 2018, 21:30