Lliurament 3 Disseny industrial (2)

.

Encàrrec: "Disseny d'una tanca de protecció"

L’ajuntament d’una localitat vol col·locar una tanca de protecció en un parc infantil per a nens de dos a sis anys, perquè està situat a menys de trenta metres d’una via amb trànsit rodat i cal que els infants es mantinguin lluny dels perills de les vies de circulació.

Proposeu el disseny d’una tanca de tipus modular (com la de la imatge A) per a delimitar l’àrea de joc del parc. La tanca s’ha de mantenir dreta per si mateixa (com la de la imatge B), sense que s’hagi de caragolar ni clavar a terra.

.

      

Imatge A 

Tanca de fusta parc infantil fixada a terra 

          Imatge B

          Tanca separadora de plàstic mòbil                        

.

Heu de dissenyar un mòdul vertical de 2×1m que s’ha de fabricar amb un material no tòxic, de manera que podeu triar entre fusta o plàstic.

En  el  vostre  disseny,  assenyaleu  els  detalls  constructius,  com  els  encaixos  entre  els  mòduls, o els elements que sostenen la tanca. Observeu alguns exemples de detalls d’aquest tipus en la imatge C, per si us poden ajudar.         

.

Imatge C

Exemple de detalls constructius

                                                                            

 

.

Característiques de l'encàrrec:

  • Dissenyeu una tanca de protecció: un mòdul

  • Esbossos previs. Haureu de lliurar els esbossos previs que millor expliquin la idea, els esquemes i un text on expliqueu detalladament el procés que heu seguit.

  • Esbós avançat. De la proposta definitiva realitzeu-ne el dibuix, en una perspectiva a a color i a mà alçada. El dibuix de la proposta definitiva s'ha de lliurar en forma d'esbós avançat, amb el dibuix del mòdul i la porta tan acurat com sigui possible i els detalls necessaris perquè es comprengui globalment.

  • Dibuixeu, una representació a mà alçada en sistema dièdric, la planta, l' alçat, el perfil. Amb les cotes principals. (Les cotes són tan importants com el mateix dibuix)

  • Tots els dibuixos fets a mà alçada, a nivell d'esbós avançat. (Si us cal, us podeu ajudar d'algun estri de dibuix, tipus regla, escaires...)
  • Heu de presentar els estudis previs de les proves de color prèvies a la presentació final...ho podeu fer mostrant els colors al costat dels dibuixos, o pintant un dels dibuixos.
  • Memòria. Finalment realitzeu la memòriaexpliqueu detalladament el procés que heu seguit, parlant de la Filosofia del projecte, Forma i Funcionalitat, Color i Material.

IMPORTANT:

TOT el projecte s'ha de dibuixar a MÀ, podeu fer servir estris de dibuix, el regle, les escaires, el compàs...                            .

No s'ha de fer res amb ordinador.



.
Orientacions per fer les activitats

1r. Treball previ.

Feu una cerca per internet i observeu diferents models de tanques...fixeu-vos en les formes, els materials, les mides, els colors...

Observeu els elements bàsics que heu de tenir en compte: factors ergonòmics, d’economia de materials i de sostenibilitat.

2n. Feu els primers esbossos...perspectives intuïtives sense por, escriviu els noms dels materials, dels processos d’execució que us imagineu, utilitzeu colors: retoladors, llapis, tocs d’aquarel·les…feu servir els materials amb els que us sentiu més còmodes.

3r. Dibuixeu, en forma d'esbós avançat, la proposta definitiva representada en sistema dièdric (planta, alçat, perfil). S'han de veure clars tots els detalls. El dibuix ha de ser a mà alçada, però us podeu ajudar d'algun estri de dibuix, tipus regla, escaires...S'han d'indicar les cotes.

4t. Dibuixeu,  en forma d'esbós avançat, la proposta definitiva en perspectiva i color (el tipus de perspectiva que us sigui més fàcil treballar). El dibuix ha de ser a mà alçada, però us podeu ajudar d'algun estri de dibuix, tipus regla, escaires...

5è.Tots els dibuixos s'han de fer en fulls DIN A4 o A3. Cada proposta en un full diferent (esbossos, sistema dièdric i perspectiva)

6è. Finalment realitzeu la memòriaexpliqueu detalladament el procés que heu seguit, parlant de la Filosofia del projecte, Forma i Funcionalitat, Color i Material.

.

Lliurament final

El que s'haurà de lliurar és:

  • Els esbossos de les diferents propostes prèvies, amb tots els esquemes necessaris perquè es comprengui la proposta globalment. Cadascun dels dibuixos ha d'estar projectat en un sol full Din A4. Propostes de la forma del llum i del color.
  • La proposta definitiva en sistema dièdric (planta, alçat, perfil). Ha d'estar projectat en un sol full (Din A4 o  A3).
  • La proposta definitiva en perspectiva i color. Ha d'estar projectat en un sol full (Din A4 o A3).

  • La memòriaon s'explica detalladament el procés que heu seguit, parlant de la Filosofia del projecte, Forma i Funcionalitat, Color i Material.

  • Presentació unitària del projecte:
      • El projecte s'ha de presentar en un sol document.
      • Un document on hi hagi les diferents parts del treball:
        • Una presentació/portada
        • Un índex amb els apartats corresponents
        • Els diferents apartats del treball (esbossos, dièdric, perspectiva, memòria). Cada apartat del treball s'ha de presentar en un full. (l'apartat dels esbossos potser generar més d'un full)
        • La memòria. L'explicació del procés de projecció.
      • Presentar el treball en un document en format pdf.

Criteris de qualificació

Tot seguit trobareu els criteris que es seguiran per fer la correcció de l'activitat. És important que els llegiu, així us fareu una idea més ajustada de la valoració que es dóna a cada part de l'activitat.

Valoració de les diferents parts de l'activitat:

Valor Puntuació
Esbossos 1
Dièdric 3,25
Perspectiva 3,25
Color 1
Memòria 1,5

Darrera modificació: divendres, 1 de novembre 2019, 00:53