lliurament 5 El camp de la bidimensió

.

Encàrrec: " Disseny del Cartell: CanetRock020"

.

Festival Canet Rock 1975.

La primera edició es va fer encara sota la dictadura de Franco i sense el permís del govern (estava expressament prohibit). Se celebrà el 26 i 27 de juliol prometent "dotze hores de música i follia". Es diu que La Trinca va col·laborar en la seva organització, amb la Sala Zeleste i la Pebrots. Els cantants i grups convidats (Maria del Mar Bonet, Pau Riba, Sisa, Companyia Elèctrica Dharma, l'Orquestra Plateria, etc.)[1] tenien en comú la transgressió o, com començava a anomenar-se, contracultura, manifestada bàsicament en el contingut de les lletres de les cançons, l'ús de l'estil rock i d'altres estils no del gust del govern ni de l'Església, i l'ús del català (nova cançó, rock laietà, etc). Alguns pertanyien al que era conegut com rock laietà.

Va ser l'edició més multitudinària de totes, hi van assistir unes 40.000 persones. El director de cinema Francesc Bellmunt dirigí la pel·lícula Canet Rock que fou estrenada el desembre de l'any 1976. és una exposició de flors, monuments, patis i jardins que es fa cada any a la ciutat de Girona. És una mostra d'art floral que es presenta tenint com a suport els principals carrers del casc antic de la ciutat i un recull d'espais i d'edificis emblemàtics.

Es  caracteritza  essencialment  pel  caràcter  voluntari  de  les  persones  i  entitats  que participen en la creació i execució dels espais expositius. 

CanetRock014

El dia de Reis del 2014 en Josep Maria Mainat va anunciar amb un tuit que tornava CanetRock. En aquell moment es va despertar un mite adormit i el projecte va generar, entre premsa i públic, una expectativa poc habitual. Aquells quatre Canets celebrats entre el 1975 i el 1978 sempre han estat un element de culte per més d’una generació. Si en el seu origen CanetRock fou alguna cosa més que un festival i, semblant del Woodstock americà, es convertí més aviat en una manifestació social i contracultural, el CanetRock del 2014 arribava també en un moment històric molt adient.

Si els Canet dels anys ’70 foren la instantània del Rock Laietà del moment, CanetRock del segle XXI és la fotografia de l’excel•lent salut musical que viu el nostre país, amb una efervescència contínua de grups emergents de pop, rock i cançó, al costat dels rockers dels anys 90 que encara aconsegueixen congregar masses. La imatge de les més de 25.000 persones de públic ballant i cantant els temes dels artistes que anaven apareixent a l’escenari l’any passat és quelcom difícil d’oblidar i ens demostra la voluntat de la gent de gaudir de la música que es fa a Catalunya.

CanetRock 2014 va ser un èxit rotund! 25.000 persones, de totes les edats i tendències, més de 12 hores de música en directe a l’aire lliure i a prop del mar: els millors artistes del moment, ambient de festa, bars i zones de restauració, amb gran resposta de públic i mitjans.

..

Concreció de l'encàrrec: " Disseny del Cartell: CanetRock020"

.

Dissenyeu el cartell de l'edició del CanetRock 020 (Cartell genuí. Proposta de disseny totalment nova)

.

Característiques de l'encàrrec:

  • Dissenyeu el cartell de la propera edició de CanetRock 020

  • El cartell ha de tenir els següents elements:

 

    • Tipogràfics:
      • Doctor Prats
      • 4 de juliol
      • Canet de Mar

    • Imatge:
      • El cartell ha de tenir una imatge del grup

    • Logotip: 
      • Pot ser en format vertical o horitzontal

.

                                    

                

 vertical

(el fons del logotip és blanc, s'ha d'adaptar al fons que vosaltres dissenyeu)

horitzontal

                

     


IMPORTANT:

TOT el projecte s'ha de dibuixar a MÀ, podeu fer servir estris de dibuix, el regle, les escaires, el compàs...

Podeu incorporar, si ho voleu, la fotografia del grup en forma de collage, serà doncs, l'únic element que no dibuixareu a mà.                  

No s'ha de fer res amb ordinador.


Orientacions per fer les activitats

1r.Treball previ

Feu una cerca per la xarxa, visiteu la web de  CanetRock   

Podreu conèixer el tipus d'activitat cultural que promouen. 

2n.Plantejar els objectius que voleu assolir.

Observeu l'arxiu històric dels cartells de les darreres edicions de CanetRock i feu un seguiment dels cartells de les anteriors edicions. El vostre disseny ha de ser genuí, una proposta nova, no heu de fer una adaptació de la proposta d'enguany (ho aclareixo, perquè ningú es confongui i plantegi un cartell a partir del que ja s'ha dissenyat per l'edició 2020.) Vosaltres rebeu l'encàrrec de fer-ne un amb un disseny totalment nou.

Podreu entrar a la pàgina web...

.

Podreu veure tots els cartells de les edicions anteriors. Observareu que a cada edició es dissenya un model de cartell i després s'adapta a cada grup dels que participen.  Aquí teniu una mostra:

     

     

 
  

               

3r. Plantejar el cartell

A l'hora de projectar el cartell haureu de tenir en compte els paràmetres que es donen a l'apartat "característiques de l'encàrrec": els elements tipogràfics, imatge, logos...

També heu de pensar en una retícula que faci de suport a l'hora de projectar tots els elements. La retícula us ajudarà a projectar la composició del cartell.

4t. Dibuixeu la proposta definitiva del cartell en forma d'esbós avançat, on es vegin clars tots els detalls. L'esbós ha d'estar "molt ben dibuixat". Aquest dibuix serà "el cartell", la vostra proposta final. I ha d'estar ben projectat i amb els acabats correctes. Dissenyat en un format DinA3.

 


IMPORTANT:

TOT el projecte s'ha de dibuixar a MÀ, podeu fer servir estris de dibuix, el regle, les escaires, el compàs...

Podeu incorporar, si voleu, la fotografia del grup en forma de collage, serà doncs, l'únic element que no dibuixareu a mà.   

No s'ha de fer res amb ordinador.


5è. Explicar el procés de projecció.

Aquí heu explicar els objectius, el procés de creació, com heu anat desenvolupant la idea, els aspectes comunicacionals, atributs gràfics i sígnics ...

.

Lliurament final

A l'activitat de disseny s'haurà de lliurar:

  • Els esbossos de les diferents propostes prèvies.
  • El cartell
  • L'explicació del procés de projecció.
  • Presentació unitària del projecte:
    • El projecte s'ha de presentar en un sol document.
    • Un document on hi hagi les diferents parts del treball:
                                • esbossos,
                                • cartell
                                • memòria procés projecció
    • Cada apartat del treball s'ha de presentar en un full que formarà part d'un projecte final (amb una presentació i un índex amb els apartats corresponents).
    • Presentar el treball en un document en format pdf.

Criteris de qualificació

Tot seguit trobareu els criteris que es seguiran per fer la correcció de l'activitat. És important que els llegiu, així us fareu una idea més ajustada de la valoració que es dóna a cada part de l'activitat.

Valoració de les diferents parts de l'activitat:

Valor Puntuació
Esbossos 1
Tipografia 2,25
Imatge 2,25
Composició 2,25
Color 1
Procés de Projecció 1,25
Darrera modificació: dijous, 21 de novembre 2019, 17:38