Urban Sketchers (USk) és una comunitat global de dibuixants, tant professionals com aficionats, que fomenta la pràctica del dibuix in situ, i l'observació directa de la vida urbana. Milers de dibuixants urbans (Urban Sketchers) a ciutats dels cinc continents s'identifiquen amb els principis de la comunitat, nascuda a internet l'any 2007, que s'especifiquen en un manifest de vuit punts traduïts a més de 12 llengües. Amb el lema "Veure el món, dibuix a dibuix", aquests dibuixants urbans comparteixen els seus treballs a Internet mitjançant blocs i xarxes socials.

Manifest

  1. Dibuixem "in situ", a cobert o a l'aire lliure, capturant directament el que observem.
  2. Els nostres dibuixos expliquen la història del nostre entorn, dels llocs on vivim i on viatgem.
  3. A l'hora de dibuixar documentem un lloc i un moment determinat.
  4. Som fidels a les escenes que presenciem.
  5. Celebrem la diversitat d'estils de dibuix i fem servir qualsevol tipus d'eina i suport.
  6. Ens ajudem mútuament i dibuixem en grup.
  7. Compartim els nostres dibuixos a internet.
  8. Mostrem al món, dibuix a dibuix.

Urban Sketchers va començar com un grup de Flickr al novembre de 2007. El seu creador fou Gabriel Campanario, periodista i il·lustrador espanyol, nascut a Catalunya, i resident a Seattle i col·laborador del Seattle Times en qualitat d'artista i redactor. Després de notar que el nombre creixent de dibuixants "pujaven" i compartien dibuixos "online", Campanario va iniciar el grup com una nova alternativa per exposar i promoure els dibuixos realitzats "in situ", per observació i registre directe.

Podeu trobar la pàgina d'Urban Sketchers Catalunya a flickr al següent enllaç:

https://www.flickr.com/groups/urbansketcherscatalunya/pool/

I el canal de youtube d'un dels dibuixants que simpatitza en aquest moviment. En el seu canal Miguel Herranz publica vídeos dels seus dibuixos i dels quaderns de viatge que l'acompanyen.

https://www.youtube.com/user/freekhand/featured

Darrera modificació: dijous, 18 d’octubre 2018, 13:09