Què és el quadern d'apunts o sketch boock?

Un quadern (també anomenat quadernet, llibreta, llibre de notes, llibre d'apunts, llibre d'anotacions, etc.) és un llibre de petit o gran grandària que s'utilitza per prendre notes, dibuixar, escriure, fer proves de les tasques o afegir apunts. Els artistes fan servir sovint grans quaderns que inclouen amplis espais de paper en blanc per poder dibuixar. En ells s'hi acostumen a fer esbossos i proves inicials de dibuixos que després es poden desenvolupar en un altre suport definitiu. Els dibuixants els porten arreu, i aprofiten les estones de contemplació de paisatges, de transeunts, d'imaginari.

Durant tots els lliuraments vareu anar realitzant un quadern que potser us demanarem que lliureu el dia de la prova presencial. Es tracta del vostre quadern d'estudis, notes i esbossos. La llibreta de registre personal o quadern de notes descrit a l'apartat de Material de treball per a la matèria de Dibuix Artístic. Aprofiteu aquells moments en que esteu relaxats, a la cafeteria, asseguts a la plaça, a la Natura, per observar i dibuixar. Son estones de tranquil·litat molt propícies per a l'observació i el dibuix. N'hi ha prou amb el que el dugueu al damunt, juntament amb un llapis. No hi ha altre secret per dibuixar que fer-ho molt, i exercitar-se en l'observació i la destresa.

Cal que continueu realitzant aquest quadern que vareu començar al primer bloc de Dibuix Artístic bloc 1. Aquest quadern s'haurà d'anar completant en paral·lel al desenvolupament dels diferents lliuraments d'aquest bloc 

Com ha de ser el quadern ?

No cal que sigui de paper de dibuix especial, pot ser una llibreta de notes mida DIN A 5 amb fulls en blanc. I us aconsello dur-la sempre amb vosaltres i aprofitar moments que disposeu per fer dibuixos (esperant algú per fer un cafè, a la parada de l'autobús, durant una sortida...)

Per recordar el que és un apunt disposeu del següent article de "La nube artística""El esbozo o apunte".

Què hem de dibuixar?

Aquest quadren haurà d'estar ple de:

Segons els continguts que es treballarà durant aquest bloc:

  • 50% (orientatiu) estudis, apunts, notes i esbossos d'objectes i elements artificials i naturals. (volums geomètrics, objectes com gots, capses, ampolles, plantes, arbres, detalls de fulles...)
  • 50% (orientatiu) estudis, apunts, notes i esbossos d'escenaris i paisatges urbans o naturals. (Estudis i pràctiques de perspectiva...)

Normes:

Eviteu utilitzar goma d'esborrar.  A ser possible feu els dibuixos en bolígraf. Penseu que es tracta d'un bloc de notes, no de dibuixos pensats per ser treballs finals (l'equivalent és una llibreta d'apunts, no un treball preparat per imprimir). 

Exemples:

Imatge d'inktales.me

Imatge de www.comicvine.com

Imatge d'imgkid.com

Darrera modificació: dijous, 19 de setembre 2019, 14:52