Lliurament 1

Continguts

  1. Una perla blava en l'espai
  2. La teoria de sistemes aplicada a l'estudi del medi
  3. La Terra com a sistema
  4. L'exploració dels recursos naturals al llarg de la història
  5. Relació de l'ésser humà amb el medi
  6. Les ciències de la Terra i la geologia

Orientacions

En aquest lliurament estudiarem el planeta Terra i els seus subsistemes (hidrosfera, geosfera, atmosfera, edafosfera, biosfera). Sabrem el que és un sistema (obert i tancat), les relacions causals (simples, encadenades i compostes) i els tipus de retroalimentació (bucles positius o negatius). Veurem com l'ésser humà ha explorat els recursos naturals al llarg de la història i la relació que té ara amb el medi ambient. Aprendrem la definició i classificació dels recursos i residus. Diferenciarem entre perillositat i risc, entre mètodes de previsió i de prevenció de riscos i entre mesures preventives i correctores per gestionar el medi. Haurem de saber el que significa els termes risc natural i impacte ambiental. Veurem que dany inclou l'exposició i la vulnerabilitat, i estudiarem els tres conceptes. Per acabar, aprofundirem en el significat de geologia veient totes les branques de la ciència que engloba l'estudi de la Terra.

Seqüència de treball

  1. Llegeix el material d'estudi indicat, als llibres de text o als Recursos (Material d'estudi) on trobaràs els conceptes bàsics.
  2. Fes recerca per ampliar els coneixements del material d'estudi. Visualitza els vídeos, presentacions, llegeix els articles i visita la resta d'enllaços del Lliurament.
  3. Pregunta els dubtes que et sorgeixin al Fòrum de dubtes de la matèria.
  4. Fes-te un esquema/resum dels continguts del lliurament.
  5. Fes la tasca L1ACR1. El pes de l'activitat és de 35% sobre la nota d'aquest lliurament.  
  6. Fes la tasca L1ACR2. El pes de l'activitat és del 35% sobre la nota d'aquest lliurament.
  7. Per acabar, contesta el qüestionari de correcció automàtica L1AC2_Qüestionari 1 Introducció a les ciències de la Terra i del medi ambient. Tens tres intents per completar-lo. El pes de l'activitat és del 30% sobre la nota d'aquest lliurament.
  8. Comprova què has après: Revisa les respostes dels qüestionaris i la retroacció de les tasques que t'envia el teu professor.  Participa als fòrums donant opinions o plantejant dubtes.

    Darrera modificació: divendres, 4 d’octubre 2019, 09:21