Continguts:

En aquest lliurament estudiarem l'aigua, la molècula inorgànica bressol de la vida; les sals minerals i el conceptes d'osmosi i pH.
Els continguts principals que haureu d'aprendre en aquest lliurament són:
  • Estructura molecular de l'aigua
  • Propietats i funcions de l'aigua
  • Càlcul del contingut d'aigua d'aliments
  • Les sals minerals: concepte de catió i anió, funcions
  • Osmosi: pas de l'aigua a través de la membrana
  • Estudi del pH: què mesura, escala -àcid, bàsic, neutre-

Objectius:

Al final del lliurament hauríeu de ser capaços de:

  • Conèixer l'estructura molecular de l'aigua: els àtoms i enllaços entre ells
  • Entendre què significa que és una molècula dipolar
  • Saber com s'estableixen els enllaços entre diferents molècules d'aigua
  • Conèixer les principals propietats i funcions de l'aigua
  • Saber calcular el contingut d'aigua d'aliments
  • Saber què són els anions i els cations
  • Conèixer les funcions de les sals minerals
  • Determinar si una solució és hipertònica, hipotònica o isotònica en comparació amb una altra
  • Entendre el concepte d'osmosi (saber en quin sentit l'aigua travessa la membrana d'una cèl·lula en funció de les concentracions que hi ha)
  • Entendre què mesura el pH
  • Saber interpretar en l'escala de pH, quan una substància és àcida, bàsica i neutra

Seqüència de treball:

  1. Llegiu els continguts del llibre Moodle i visualitzeu els recursos
  2. Feu-vos esquemes i resums dels objectius amb aquests recursos
  3. Pregunteu els dubtes que sorgeixin al fòrum de dubtes de la matèria
  4. Feu les activitats d'aprenentatge proposades
  5. Si teniu temps, visualitzeu els vídeos i la resta d'activitats d'activitats d'ampliació
  6. Fixeu-vos en les caselles de compleció, us ajudaran a fer un bon seguiment del lliurament
  7. Feu les tasques d'avaluació
Darrera modificació: diumenge, 19 d’abril 2020, 09:39