Pla de treball
Pla de treball del Lliurament 1
Continguts
En aquest lliurament treballareu els continguts següents:
- Coneixement I utilització de la terminologia bàsica relacionada amb la nutrició.
- El sistema digestiu i la seva adaptació a l'exercici físic.
- Hàbits d'alimentació saludable
- Índex de massa corporal
- Hàbits saludables I trastorns alimentaris
- Alimentació equilibrada segons l'exercici. Hidratació I piràmide d'aliments.
Objectius
Al final del lliurament hauríeu de ser capaços de:
- Conèixer el concepte de nutrició i distingir-lo d'alimentació.
- Classificar els aliments segons les seves funcions.
- Conèixer
els nutrients (glícids, lípids, proteïnes, vitamines i minerals), saber a
quins aliments es troben i quina funció fan. Valorar la seva importància
en els esportistes.
- Valorar la importància de l'aigua per una correcta hidratació. Concepte de balanç hídric. Begudes isotòniques i energètiques.
- Conèixer i utilitzar amb propietat la terminologia bàsica d'anatomia referida a l'aparell digestiu.
- Diferenciar les diferents accions que es duen a terme a l'aparell digestiu.
- Valorar l'alimentació equilibrada (piràmide d'alimentació)
- Saber quins aliments no han de faltar a la dieta de l'esportista i els errors que cal evitar. Saber confeccionar un menú per un dia esportiu.
- Calcular l'índex de massa corporal i les limitacions que té.
- Conèixer els principals trastorns alimentaris i les seves conseqüències.
Seqüència de treball
- Llegiu els continguts del llibre Moodle i visualitzeu els recursos
- Feu-vos esquemes i resums dels objectius amb aquests recursos
- Pregunteu els dubtes que sorgeixin al fòrum de dubtes de la matèria
- Feu -si n'hi ha- les activitats d'aprenentatge proposades
- Si teniu temps, visualitzeu els vídeos i la resta d'activitats d'activitats d'ampliació (si n'hi ha).
- Feu les tasques d'avaluació.
Darrera modificació: diumenge, 19 d’abril 2020, 16:49