Vés al contingut principal

Pla de treball del Lliurament 1

Continguts

En aquest lliurament treballareu els continguts següents:

- Coneixement I utilització de la terminologia bàsica relacionada amb la nutrició.

- El sistema digestiu i la seva adaptació a l'exercici físic.

- Hàbits d'alimentació saludable

- Índex de massa corporal

- Hàbits saludables I trastorns alimentaris

- Alimentació equilibrada segons l'exercici. Hidratació I piràmide d'aliments.


Objectius

Al final del lliurament hauríeu de ser capaços de:

  • Conèixer el concepte de nutrició i distingir-lo d'alimentació.
  • Classificar els aliments segons les seves funcions.
  • Conèixer els nutrients (glícids, lípids, proteïnes, vitamines i minerals), saber a quins aliments es troben i quina funció fan. Valorar la seva importància en els esportistes.
  • Valorar la importància de l'aigua per una correcta hidratació. Concepte de balanç hídric. Begudes isotòniques i energètiques.
  • Conèixer i utilitzar amb propietat la terminologia bàsica d'anatomia referida a l'aparell digestiu.
  • Diferenciar les diferents accions que es duen a terme a l'aparell digestiu.
  • Valorar l'alimentació equilibrada (piràmide d'alimentació)
  • Saber quins aliments no han de faltar a la dieta de l'esportista i els errors que cal evitar. Saber confeccionar un menú per un dia esportiu.
  • Calcular l'índex de massa corporal i les limitacions que té.
  • Conèixer els principals trastorns alimentaris i les seves conseqüències.

Seqüència de treball

    1. Llegiu els continguts del llibre Moodle i visualitzeu els recursos
    2. Feu-vos esquemes i resums dels objectius amb aquests recursos
    3. Pregunteu els dubtes que sorgeixin al fòrum de dubtes de la matèria
    4. Feu -si n'hi ha- les activitats d'aprenentatge proposades
    5. Si teniu temps, visualitzeu els vídeos i la resta d'activitats d'activitats d'ampliació (si n'hi ha).
    6. Feu les tasques d'avaluació.

Darrera modificació: diumenge, 19 d’abril 2020, 16:49