Què hem de saber?


 Biotecnologia. Concepte de biotecnologia. El DNA recombinant. Caracterització del procés de transgènesi. Aplicacions de la biotecnologia alimentària (aliments funcionals i transgènics). Ús de microorganismes en processos industrials (agricultura, farmàcia, alimentació i bioremediació). [Cal que els alumnes recordin les idees bàsiques sobre els processos de transcripció, traducció i replicació del DNA, i sobre l’estructura del DNA i les proteïnes, les quals no es preguntaran directament per formar part dels continguts de 1r però són necessàries per avaluar aquests continguts de 2n]. 

Compte amb: 

  • Etapes de la formació d’un OGM. Fer servir vocabulari específic: transgen, seqüències reguladores, enzims de restricció, DNA lligasa, clonar (=obtenir còpies), vector (plasmidi o retrovirus) plasmidi Ti, biobalística.

  • No oblidar: introduir les còpies en l’organisme final (si és vegetal en cèl·lules poc especialitzades, si és animal en zigot)

  • No oblidar: comprovar que el transgen s’ha introduït (antibiòtic o altre gen indicador d’alguna característica fàcilment observable)










Darrera modificació: divendres, 27 de març 2020, 12:03