Vés al contingut principal

INSTRUCCIONS GENERALS PER FER EL CURS "BIOLOGIA"

L'objectiu del curs és ajudar-vos a preparar la prova d'accés a la universitat de Biologia. El curs és autoformatiu: no tindreu el suport directe d'un professor.

En cada una de les parts del curs hi trobareu:
Un apartat anomenat "Què hem de saber?" on hi ha els continguts que cal per assolir la prova de biologia. A més, hi ha una sèrie de consells resultat de l'anàlisi durant anys de les proves de les PAU facilitats per la professora Elena Gayán.
Aquests apartats estan extrets de la web https://sites.google.com/xtec.cat/preparacio-pau-biologia/inici on trobareu també altres materials per ajudar-vos.
Materials i altres recursos per repassar/estudiar els tema/es que s'hi treballen o amb altres temes relacionats.
Molts dels materials que hi trobareu són pdfs del llibre de "Conceptes bàsics" de biologia de l'Editorial Teide. Aquest llibre actualment ja no s'edita i ha estat substituït per  "Conceptes bàsics i problemes" de la mateixa editorial i dels mateixos autors ( Costa, Marcel i altres, els dels llibres Biocontext). [A vegades en aquests pdfs es fa referència a capítols o pàgines "del llibre"; no en feu cas ja que no és necessari per seguir el temari.]
Exercicis de les PAU relacionats amb els continguts que es treballen. Es molt important que practiqueu amb aquests exercicis. 

Teniu la web de les proves classificades per anys: 

https://www.ub.edu/paubiologia/examens.htm

I també teniu els exercicis per temes o blocs:

https://www.ub.edu/paubiologia/classificacio.htm 

Hi ha  8 blocs: Ecologia, Evolució, Metabolisme, Genètica mendeliana, Biologia molecular, Microbiologia, Disseny experimental i Immunologia.

En aquest curs els hem agrupat i tenim 6 seccions:

Recerca i disseny experimental. Ecologia i organismes. Biomolècules i metabolisme. Microorganismes i immunologia. Genètica molecular i biotecnologia i Genètica mendeliana i evolució.

A cadascuna trobareu activitats d'aprenentatge, amb exercicis per practicar. 

MOLT IMPORTANT:

Recomanem que prepareu cada bloc de la següent manera: 

- Llegiu els continguts de cada bloc i repasseu/estudieu el Què hem de saber?. Tingueu en compte els consells de cada bloc.

- Tot seguit aneu a les activitats d'aprenentage i practiqueu amb els exercicis PAU model ; feu alguns exercicis sense mirar les pautes i tenint en compte els consells indicats a cada bloc. 

- Després de respondre els exercicis, mireu les pautes de correcció per comprovar si les vostres respostes són correctes i completes.

- Continueu amb més exercicis de les PAU que trobareu a l'enllaç de preguntes classificades per temes.

- Per acabar, mireu de resoldre algun examen complet en el temps estipulat: una hora i trenta minuts.

És important que us marqueu un pla de treball i sigueu constants amb la feina.

Ànims!


Darrera modificació: dijous, 9 d’abril 2020, 12:21