El camp elèctric

  • Descripció del funcionament d'un tub de raigs catòdics de televisió. Reconeixement quantitatiu de la transformació d'energia en un canó d'electrons. Comparació de la transformació d'energia en un canó d'electrons i la que es produeix en un camp gravitatori uniforme.
  • Caracterització del model d'interacció a través d' un camp com a alternativa al model d'interacció a distància. Característiques del camp elèctric: intensitat del camp elèctric com a força per unitat de càrrega. E = F/q, caràcter vectorial del camp elèctric. Comparació am b el camp gravitatori.
  • Identificació del potencial elèctric com a energia potencial elèctrica per unitat de càrrega i del seu caràcter escalar. Reconeixement de línies de camp i superfícies equipotencials. Utilització de simulacions per tal de visualitzar-les. Determinació experimental de superfícies equipotencials.
  • Relació entre força i gradient d'energia potencial i entre camp i gradient de potencial per a un camp elèctric uniforme. Aplicacions de la desviació de partícules carregades movent-se en el si de camps elèctrics uniformes: acceleradors lineals i circulars. Comparació amb la desviació de masses movent-se en un camp gravitatori uniforme.
  • Descripció del detector Geiger-Muller, per a la introducció a l'estudi de camps elèctrics no uniformes amb simetria cilíndric a i esfèrica. Anàlisi de la dependència de la intensitat del camp amb la distància a partir de consideracions de simetria.
  • Caracterització del camp elèctric (intensitat i potencial) creat per càrregues puntuals. Llei de Coulomb.
  • Relació entre el camp elèctric i magnètic i síntesi electromagnètica de Maxwell. Caracterització de les ones electromagnètiques.


Darrera modificació: dimecres, 25 de gener 2017, 10:34