Introducció

Aquesta és una matèria de modalitat, comuna (obligatòria) de primer de batxillerat de la modalitat d'Humanitats i Ciències Socials. Per tant, tots els continguts del currículum del batxillerat es tractaran tenint en compte el tipus d'alumnat al qual va dirigit, alumnes que aspireu a una formació superior on les matemàtiques són una eina essencial i que cal aplicar en situacions reals.

És a primer de batxillerat, on els estudiants feu el pas entre el nivell de l'ESO, més aviat intuïtiu, i un nivell més rigorós i sistemàtic. Per tant, els temes es tracten amb el suficient rigor matemàtic, a fi d'obtenir un grau més elevat de coneixements matemàtics, sense deixar de banda la seva aplicació pràctica a la realitat. D'aquesta forma, les matemàtiques es desenvolupen amb un doble sentit: el formatiu i l'instrumental.

El curs de Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials I està dividit en dos blocs i cada bloc en cinc lliuraments. Aquesta és la guia d'estudis corresponent al Bloc 2

Pel que fa als continguts, en aquest Bloc 2 es repassen i s'amplien temes que ja s'han treballat o introduït a l'ESO, l'estadística descriptiva i la probabilitat. Per altra banda, apareixen aspectes nous, com les matemàtiques financeres, distribucions bidimensionals i distribucions de probabilitat.

Programació

Relació dels temes generals de la matèria de cada lliurament.

  • Lliurament 1: Estadística descriptiva
  • Lliurament 2: Distribucions bidimensionals
  • Lliurament 3: Probabilitat
  • Lliurament 4: Distribucions de probabilitat discreta: distribució binomial i Distribucions de probabilitat contínua: distribució normal
  • Lliurament 5: Matemàtica financera

Material didàctic

A l'apartat Recursos trobareu el material d'estudi.

En aquesta matèria utilitzarem el llibre (nova edició):


MATEMÀTIQUES aplicades a les Ciències Socials 1r Batxillerat.

Autors: Guiteras,J.Mª; Besora,J; Jané,A. Editorial: Mcgraw-Hill  

ISBN: 978-84-481-9607-3  Any: 2015






Si ets un alumne antic i tens aquest altre llibre el pots fer servir sense cap problema (no cal comprar la nova edició):

 

MATEMÀTIQUES aplicades a les Ciències Socials 1r Batxillerat.

Autors: Guiteras,J.Mª; Besora,J; Jané,A.  Editorial: Mcgraw-Hill   

ISBN: 978-84-481-8125-3  Any: 2012.




Resumint, es pot utilitzar l'última edició o edicions anteriors o qualsevol altre llibre de Matemàtiques aplicades a les C.Socials, però tenint present que al llarg de les lliuraments poden aparèixer referències al llibre nou.

També tindreu a la vostra disposició materials complementaris: llibres en pdf, exemples d'exercicis resolts, tutorials, vídeos, pàgines web, material d'estudi i suport i la solució de tots els exercicis proposats en el llibre.

En el Tauler de notícies i orientacions el professorat donarà indicacions i informacions del bloc.

En el Fòrum Dubtes de la matèria podreu exposar els dubtes del bloc. Podran intervenir per resoldre'ls tant el professorat com l'alumnat.

En cada lliurament trobareu:

  • El Pla de treball on s'indiquen els continguts i les activitats a fer en el lliurament.
  • Els Recursos específics del lliurament.
  • Les activitats del lliurament. Les activitats d'avaluació s'han de realitzar dins del termini del lliurament.

Darrera modificació: dilluns, 20 d’abril 2020, 10:26