• Quina matèria entra a l'examen d'història de l'art ?

La matèria d'Història de l'Art es centra en l'estudi i el coneixement de les manifestacions artístiques que van del període clàssic fins els nostres dies. Durant el curs aprofundirem les característiques de cada període (així com els artistes) i les obres que es demanen a les PAU a cada estil.

 

De totes maneres degut al volum d'informació que heu d'estudiar a la matèria d'art, el curs de preparació de les PAU es centra en la segona part de la matèria que va del Renaixement als nostres dies. D'aquesta manera podeu respondre la primera pregunta de l'examen de les PAU ja que és una obra contemporània així com la segona pregunta tot escollint l'opció d'art modern. Tot i això, per poder preparar la primera part de la matèria, és a dir, de Grècia al Gòtic, trobareu a l'espai de recursos tot un seguit de llibres amb apunts de reforç per tal de facilitar-vos l'estudi.

 

D'aquesta manera a cada part del curs, el contingut es centra doncs en dos aspectes:

 El coneixement dels estils que abasten del període clàssic fins els nostres dies: aquí haureu d'estudia les característiques de cada període, és a dir la teoria del llibre i /o apunts. Per exemple a la primera part haureu d'estudiar les característiques de l'etapa del   Renaixement.

 Saber analitzar i comentar adequadament una obra d'art per tal de poder preparar de forma específica l'examen de Selectivitat d'Història de l'Art. Seguint l'exemple de la primera part, aquí haureu d'estudiar les fitxes de les obres renaixentistes que entren a la llista de les PAU. Les fitxes les trobareu al segon volum del llibre de text.



  • Com és l'examen d'història de l'art de les PAU?

Per tal de practicar i que tingueu clara l'estructura de l'examen de les PAU, els exercicis autocorrectius tenen la mateixa estructura que l'examen de la selectivitat. Per tal que tingueu una referència, en el següent enllaç podeu veure l'estructura de l'examen de les PAU i en conseqüència l'estructura de l'examen d'aquest bloc.

Estructura examen PAU 2019

Per tal de superar amb èxit l'examen és imprescindible saber analitzar adequadament una obra d'art. El següent enllaç fa referència a l'esquema que proposa seguir el Departament a l'hora d'analitzar una obra d'art.

Esquema d'anàlisi d'obres d'art 2019 ( proposta Departament)

  

  • Quina llista d'obres d'art  m'he d'estudiar?

En el següent enllaç us adjunto la llista d'obres que són exigibles a les PAU 2018.

Llistat d'obres història de l'art PAU 2019

 

  •  On puc trobar exemples d'exàmens i  els criteris de correcció de les PAU?

En el següent enllaç trobareu diferents models d'exàmens de diversos anys on podreu veure els enunciats dels exàmens, les pautes de correcció...ho podeu consultar també per totes les altres matèries.

Models exàmens

Criteris específics de correcció PAU

 

Darrera modificació: dimecres, 1 d’abril 2020, 16:55