Història de l'Art

Guia d'estudi

Introducció

Història de l'Art és una matèria de modalitat de Batxillerat. Aquesta matèria s'orienta a la preparació de les proves de les PAU per tots els alumnes que considerin presentar-se a partir de l'anàlisi adequat de les obres d'art corresponents a les PAU.

La matèria d'Història de l'Art aborda l'evolució artística de l'home des de Grècia fins els nostres dies oferint una visió panoràmica. La matèria ofereix una visió de conjunt de diferents manifestacions artístiques a través del coneixement dels estils, obres i artistes més significatius. Aquesta aproximació a l'Art pretén relacionar les manifestacions artístiques amb el marc històric i el context en el que es van desenvolupar amb l'objectiu d'analitzar de forma comprensiva l'art utilitzant la terminologia pròpia del llenguatge artístic.

Programació

Relació dels temes generals de la matèria de cada lliurament. ( recordeu que de Grècia al Gòtic teniu els llibres de reforç a l'apartat de recursos).

  • Part 1: L'art del Renaixement i el Manierisme
  • Part 2: L'art del Barroc i del Rococó
  • Part 3: L'art del segle XIX ( Neoclassicisme,Romanticisme,Realisme,Impressionisme,Postimpressionisme,Modernisme)
  • Part 4: Les Avantguardes històriques
  • Part 5: Les arts plàstiques i l'arquitectura des de 1945

Material didàctic

A l'apartat Recursos trobareu material general de consulta, el material específic fa referència al llibre de text.

En aquesta matèria utilitzarem el llibre de text recomanat , recursos elaborats pel professorat així com recursos seleccionats de la xarxa.

Llibre de text recomanat: L'editorial publica el llibre de text recomanat en dos volums. El llibre està format per un bon manual d'història de l'art amb moltes il.lustracions adaptat al curs de segon de Batxillerat ( vol.1) i un seguit de fitxes de comentari de les obres que entren a les Proves d'Accés a la Universitat ( vol.2). A saber:

. ( vol 1) Domènech, Albert : Història de l'Art. Vitrall 2, Editorial Teide, Barcelona, 2009 ( ISBN: 978-84-307-5296-6) - El primer volum és de gran utilitat en el primer bloc.

. ( vol 2) Domènech, Albert: Història de l'Art. Fitxes d'anàlisi i estudi d'obres d'art. Editorial Teide, Barcelona, 2006 ( ISBN: 84-307-5176-9) - El segon volum imprescindible per iniciar-vos en l'anàlisi de les obres d'art que entren a les PAU i que es treballen en aquest segon bloc.
Cal tenir present que no totes les fitxes comentades en el vol 2 entren a les PAU i de la mateixa manera algunes obres (mínimes) de la selectivitat no surten al llibre. Per tal de resoldre aquest inconvenient a cada part del curs trobareu els comentaris de les poques obres obligatories de les PAU que no s'analitzen ni al llibre de text ni al de fitxes.

En cada part del curs hi trobareu:

  • El Pla de treball on s'indiquen els continguts i les activitats a fer en el lliurament.
  • Els Recursos específics del lliurament.
  • Les activitats autoccorrectives.
Darrera modificació: diumenge, 5 de febrer 2017, 22:49