Matemàtiques II (bloc 2)

Pla de treball del Lliurament 3

Continguts

Derivades (Unitat 10 del llibre de text d'edebé)

  • Derivades :
    1. Taxa de variació mitjana: interpretació geomètrica.
    2. Derivada d'una funció en un punt : interpretació geomètrica, derivades laterals, derivabilitat i continuïtat.
    3. Funció derivada : derivades d'ordre superior, derivades de funcions elementals, funció derivada i operacions.
    4. Diferencial d'una funció.

Orientacions

 Per assolir millor els continguts, us proposem:

  • Fer una ullada als exercicis que us demanem a la tasca i també revisar els exercicis del qüestionari per tal que tingueu una idea del que haureu de completar.
  • Llegir amb atenció el Tema 10 del llibre fins entendre els conceptes que s'hi treballen. Mireu els exemples resolts i procureu fer algunes de les activitats proposades en el llibre. Podreu autoavaluar-vos mirant les solucions del llibre que teniu a l'apartat "llibre i documents". Si no disposeu de massa temps, consulteu i estudieu el recurs: Resum conceptes bàsics del Lliurament 3.
  • Estudiar la teoria amb cura i prenent nota d’operacions, fórmules o frases que no s’entenguin i apuntar-les per preguntar-ho en l'espai Dubtes de la matèria en l'apartat corresponent d'aquesta aula.
  • És important seguir l'ordre d'explicació del llibre i tenir clara la prioritat d'operacions així com no oblidar-se dels parèntesis. En quant a l'ús de la calculadora és també important escriure els parèntesis que calguin per garantir que els resultats són els correctes.
  • A l'hora de calcular la derivada d'una funció, és convenient simplificar al màxim la funció obtinguda de cara a poder treballar amb posterioritat amb aquesta.
  • Seria bo que a mesura que aneu resolent exercicis, aneu comprovant que els resultats són els correctes i que són coherents amb l'enunciat. Per a tal efecte disposeu del programa: Geogebra que permet fer la representació gràfica de funcions i altres operacions amb funcions.

Seqüència de treball

1. Estudieu la unitat 10 del llibre i feu els exemples resolts. Reviseu el Resum conceptes bàsics del lliurament 3, on hem posat els exemples més representatius de la unitat. Consulteu el solucionari dels exercicis de llibre que teniu a la vostra disposició  en llibre i documents. Heu de tenir sempre a mà la taula de les derivades de funcions elementals.

2. Practiqueu amb les Activitats d'aprenentatge

3. Completeu el qüestionari d'avaluació L3AC1_Qüestionari avaluable

  • Nombre d'intents:3
  • Pes de la nota sobre el total del Lliurament: 50%

4. Feu la tasca d'avaluació d'enviament de fitxer L3ACR1_Tramesa avaluable

  • Pes de la nota sobre el total del Lliurament: 50%

5. Si disposeu de temps podeu consultar el material que hem enllaçat en "Activitats d'ampliació"

Darrera modificació: dimarts, 22 d’octubre 2019, 10:04