Matemàtiques II (bloc 2)

Pla de treball del Lliurament 1

Continguts

Límits (Unitat 8 del llibre de text d'edebé)

  • Límits:
    1. Concepte de límit d'una funció. Límit finit d'una funció en un punt, límit infinit d'una funció en un punt, límit finit d'una funció en l'infinit i límit infinit d'una funció en l'infinit.
    2. Càlcul de límits. Propietats dels límits i aplicacions de les propietats. Operacions amb límits. Indeterminacions.
    3. Límits de funcions habituals : polinòmiques, racionals, definides a trossos. Resolució d'altres indeterminacions.
    4. Aplicació dels límits: asímptotes verticals, horitzontals i obliqües.

Orientacions

Per assolir millor els continguts, us proposem la següent seqüència:

  • Feu una ullada als exercicis que us proposem en la tasca i també reviseu els exercicis del qüestionari per tal de tenir una idea del que es demana.
  • Llegiu amb atenció el Tema 8 del llibre fins entendre els conceptes que s'hi treballen. Mireu els exemples resolts i procureu fer algunes de les activitats proposades en el llibre. Podreu autoavaluar-te mirant les solucions del llibre que hem adjuntat en Recursos del lliurament. També disposeu d'un llibre moodle amb un resum dels conceptes més importants : Resum conceptes bàsics del Lliurament 1. Heu d'estudiar la teoria amb cura i prenent nota d’operacions, fórmules o frases que no s’entenguin i apuntar-les per preguntar-ho en l'espai Dubtes de la matèria en l'apartat corresponent d'aquesta aula.
  • Feu les activitats d'aprenentatge proposades. Es tracta de qüestionaris que podreu fer tants cops com et calgui fins que et surtin bé. Aquestes activitats no compten dins la nota final del lliurament, però serveixen per assolir els conceptes i procediments del lliurament abans de fer les activitats d'avaluació i donen idees sobre els procediments a seguir.
  • S'ha de copsar la idea de límit d'una funció, com la tendència de la funció, o sigui cap a on va la gràfica?.  Pel que fa al càlcul de límits i quan hi hagi un cas d'indeterminació, és molt important saber distingir el mètode a utilitzar per resoldre la indeterminació. Penseu que per resoldre una indeterminació concreta, el mètode a seguir és diferent depenent del tipus de funció.  A l'hora de dibuixar les branques d'una asímptota vertical és imprescindible calcular els límits laterals per aquell valor de les abscisses.
  • Un cop et surtin bé les activitats d'aprenentatge passeu a fer les activitats d'avaluació. Aquestes són imprescindibles perquè us donaran la nota del lliurament.
  • És important tan per aquest lliurament com per la resta del curs que tinguis un bon domini de la calculadora científica i de la jerarquia de les operacions.


  • ORIENTACIONS PER LA TRAMESA
    1. Les trameses han de contenir el procediment que heu seguit per arribar a la solució. En cas de no ser-hi, es considerarà incorrecte.
    2. Si en el procediment hi manquen passos importants, tot i que el resultat sigui correcte, la puntuació baixarà.
    3. Si dues persones envien el mateix document aquest no es corregirà i serà puntuat amb un 0.
    4. No cal que utilitzeu editors de text per realitzar la tramesa. De vegades el resultat és incomprensible. Millor fer-ho a mà i clar en un paper blanc sense pauta i amb bolígraf negre. Podeu escanejar-ho o fotografiar-ho i inserir-ho en el document que envieu.
    5. També podreu escriure la resolució del problema en la pantalla d'edició amb l'eina wiris  i en aquest cas, no caldrà adjuntar arxiu.

Seqüència de treball

1. Llegir la unitat 8 del llibre. Estudia el material de l'apartat Recursos (material d'estudi) i el llibre moodle : Resum conceptes bàsics del Lliurament 1

2. Practicar amb les Activitats d'aprenentatge

3. Participar en el fòrum de dubtes de la matèria

  • No te pes en la nota global del lliurament però és important per resoldre dubtes i assolir els conceptes.

4. Completar el qüestionari d'aprenentatge L1AP1_Qüestionari aprenentatge

  • Nombre d'intents: il·limitats
  • No te pes en la nota global del lliurament però és important per resoldre dubtes i assolir els conceptes.
5. Completar el qüestionari d'avaluació L1AC1_Qüestionari avaluable

  • Nombre d'intents:3
  • Pes de la nota sobre el total del Lliurament: 50%

6. Resoldre els exercicis proposats en la tasca d'avaluació  L1ACR_Tramesa avaluable

  • Pes de la nota sobre el total del Lliurament: 50%

7. Ampliar el tema amb visualització dels vídeos que trobaràs en el lliurament i del quadern virtual sobre límits (L1AM1)



Darrera modificació: dimecres, 25 de setembre 2019, 21:23