Matemàtiques II bloc 2

Guia d'estudi

Introducció

Aquesta matèria de modalitat va dirigida als alumnes de segon de batxillerat de la modalitat de ciències i tecnologia . Per tant, tots els continguts del currículum del batxillerat es tractaran tenint en compte el tipus d'alumnat al qual va dirigit, alumnes que aspireu a una formació superior on les matemàtiques són una eina essencial i que cal aplicar en situacions reals. Per tant, els temes es tracten amb el suficient rigor matemàtic, a fi d'obtenir un grau més elevat de coneixements matemàtics, sense deixar de banda la seva aplicació pràctica a la realitat. D'aquesta forma, les matemàtiques es desenvolupen amb un doble sentit: el formatiu i l'instrumental. Pel que fa als continguts, en aquest Bloc 2 es repassen i s'amplien temes que ja s'han treballat o introduït a primer de batxillerat, com ara les funcions reals. Per altra banda, apareixen conceptes nous com la derivació, la integració i les seves aplicacions.

La matèria de Matemàtiques II està dividida en dos blocs i cadascun d'ells en cinc lliuraments. És imprescindible haver superat la matèria de Matemàtiques I i els coneixements del bloc 1 de Matemàtiques II per tal de poder treballar amb el bloc 2.

Programació

Relació dels temes generals de la matèria de cada lliurament.

  • Lliurament 1: Límits
  • Lliurament 2: Continuïtat
  • Lliurament 3: Derivades
  • Lliurament 4: Aplicacions de les derivades
  • Lliurament 5: Integrals i aplicacions

Material didàctic

A l'apartat Recursos trobareu el material d'estudi.

En aquesta matèria utilitzarem el llibre Matemàtiques II, edebé, 2016 (ISBN: 978-84-683-1835-6)


També podeu utilitzar l'edició anterior d'aquesta mateixa editorial: Matemàtiques II, edebé, 2009 (ISBN: 978-84-236-9508-9)

.

Si teniu un altre llibre de Matemàtiques II també el podeu aprofitar, però cal que tingueu present que al llarg dels lliuraments poden aparèixer referències a aquest llibre.

Dins de cada lliurament trobaràseu una col·lecció variada de recursos relacionats amb el tema: vídeos, exemples de problemes resolts, activitats on-line, pàgines web, material d'estudi i suport i la solució pas a pas de tots els exercicis proposats en el llibre.

En el Tauler de notícies i orientacions el professorat donarà indicacions i informacions del bloc.

En el Fòrum Dubtes de la matèria podreu exposar els dubtes del bloc. Podran intervenir per resoldre'ls tant el professorat com l'alumnat.

En cada lliurament trobareu:

  • El Pla de treball on s'indiquen els continguts i les activitats a fer en el lliurament.
  • Els Recursos específics del lliurament.
  • Les activitats del lliurament. Les activitats d'avaluació s'han de realitzar dins del termini del lliurament.

Sistema d'avaluació

A l'enllaç següent podreu consultar el sistema d'avaluació: cliqueu aquí

Darrera modificació: dimecres, 25 de setembre 2019, 21:04