Matemàtiques I (bloc 2)

Pla de treball del Lliurament 1

Continguts

Funcions de variable real (Unitat 10 del llibre de text edebé edició 2015)

    1. Concepte de funció: formes d'expressió d'una funció. Domini i recorregut.
    2. Operacions amb funcions: composició i funció inversa.
    3. Transformacions de funcions: translació, dilatació i contracció.
    4. Característiques d'una funció: continuïtat, intersecció amb els eixos, monotonia, extrems relatius i absoluts, periodicitat, paritat.
    5. Tipus de funcions: polinòmiques, racionals, irracionals, definides a trossos, no entren ara les exponencials i logarítmiques que es faran més endavant.

Orientacions

  • Heu d'estudiar la teoria amb cura i prenent nota d’operacions, fórmules o frases que no s’entenguin i apuntar-les per preguntar-ho en l'espai Dubtes de la matèria en l'apartat corresponent d'aquesta aula.
  • És molt important tenir clar el concepte de domini d'una funció per tal de poder estudiar les altres característiques de la funció. I en aquest sentit és imprescindible saber resoldre equacions i inequacions per poder calcular el domini de les funcions en general. (el tema 3 del llibre, que vas treballar al primer bloc estava dedicat a les equacions,repassa'l si et cal).
  • A l'hora de treballar amb les expressions algebraiques de les funcions (per exemple a l'hora de trobar imatges) cal tenir clar la prioritat d'operacions i treballar amb els parèntesis quan sigui necessari. En quant a l'ús de la calculadora és també molt important escriure els parèntesis que calguin per garantir que els resultats són els correctes.
  • És important seguir l'ordre d'explicació del llibre. Per exemple, per poder representar les funcions definides a trossos cal saber representar els altres tipus de funcions que s'expliquen abans, sobre tot les funcions polinòmiques de grau 0, 1 i 2.
  • Quan treballeu amb funcions racionals l'expressió de les quals es pugui simplificar, penseu que en general, la funció inicial i la simplificada no són la mateixa funció. I per tant la seva gràfica, domini i altres característiques són diferents. Malgrat això, sí que utilitzem l'expressió simplificada per calcular límits i per tant per estudiar la seva continuïtat (en el tema següent).
  • Seria bo que a mesura que aneu resolent exercicis, aneu comprovant que els resultat són els correctes i que són coherents amb l'enunciat. Per a tal efecte disposeu en l'apartat Recursos de la matèria de l'aula de dues eines així com uns vídeos explicatius d'ús d'aquestes dues eines
    1. Geogebra
    2. Calculadora WIRIS

Seqüència de treball

0. Llegiu aquest pla de treball i després feu una ullada a les activitats d'avaluació. Això us servirà per veure en quins punts heu d'incidir més a l'estudi. No les feu encara, només es tracta de que veieu què heu d'acabar saber fent. Després seguiu el que es recomana en aquest Pla de treball.

1. Estudieu el material indicat a Llibre i documents LL1 en la secció Recursos (material d'estudi). Primer consulteu el Llibres Moodle. Amplieu-ho amb la unitat corresponent del llibre de text i si encara no en teniu prou utilitzeu la resta de recursos que trobareu a la secció.

2. Practiqueu amb les Activitats d'aprenentatge

  • Intents il·limitats.
  • Correcció automàtica
  • No compten per la nota global del lliurament, però et serveixen per anar assolint els conceptes i procediments abans de passar a les activitats d'avaluació.

3. Completeu el qüestionari d'avaluació L1AC1_Qüestionari avaluable

  • Nombre d'intents:3
  • Pes de la nota sobre el total del Lliurament: 50%

4. Feu la tasca d'avaluació d'enviament de fitxer L1ACR2_Tramesa avaluable

  • Pes de la nota sobre el total del Lliurament: 50%
  • La podreu repetir si no n'heu assolit els objectius sempre que la lliureu al menys amb 5 dies d'antelació respecte a la data límit del lliurament.
Darrera modificació: dimarts, 19 de setembre 2017, 21:20