Matemàtiques I (bloc 1)

Pla de treball del Lliurament 5

Continguts

En aquest lliurament treballarem dos temes, tot i que en el segon no aprofundirem i ens limitarem a distingir les equacions dels principals tipus de còniques. Per tant cal incidir molt més en el tema de rectes que en el de còniques

Elements del Pla  

    1. Equacions de la recta.
    2. Posició relativa de dues rectes.
    3. Distàncies.
    4. Llocs geomètrics

Còniques  D'aquest tema només se'n treballaran els conceptes bàsics. Respecte a la circumferència s'ha de saber trobar l'equació i trobar la posició relativa entre punt i circumferència i recta i circumferència. Dels altres tres tipus de cònica: el·lipse, hipèrbola i paràbola només es demanarà saber-les identificar a partir del dibuix geomètric i a partir de la seva equació reduïda.
    1. Còniques.
    2. Circumferència.
    3. El·lipse.
    4. Hipèrbola.
    5. Paràbola.

Orientacions

  • Heu d'estudiar la teoria amb cura i prenent nota d’operacions, fórmules o frases que no s’entenguin i apuntar-les per preguntar-ho en l'espai Dubtes de la matèria en l'apartat corresponent d'aquesta aula.
  • És important seguir l'ordre d'explicació del llibre. En aquest sentit és important no avançar si no es tenen assolits els coneixements previs.
  • Els exercicis de geometria es poden fer de maneres molt diverses. Qualsevol mètode és bo, però cal meditar prèviament i pensar quina és la manera més senzilla.
  • És molt recomanable, per encarar un exercici de geometria, fer-se un dibuix esquemàtic de la situació per començar.
  • És molt important tenir clar la prioritat d'operacions així com posar i treballar amb els parèntesis quan sigui necessari. En quant a l'ús de la calculadora és també molt important escriure els parèntesis que calguin per garantir que els resultats són els correctes.
  • Seria bo que a mesura que aneu resolent exercicis, aneu comprovant que els resultat són els correctes i que són coherents amb l'enunciat. Per a tal efecte disposeu en l'apartat Recursos de la matèria de l'aula de dues eines així com uns vídeos explicatius d'ús d'aquestes dues eines
    1. Geogebra
    2. Calculadora WIRIS
  • Es recorda que les activitats d'avaluació són individuals i si es detecten còpies o hi ha sospites fonamentades es valoraran amb un 0.

Seqüència de treball

0. Llegiu aquest pla de treball i després feu una ullada a les activitats d'avaluació. Això servirà per veure en quins punts cal ser més incisiu en l'estudi. No les feu encara, només es tracta de veure què hau d'acabar saber fent. Després seguiu el que es recomana en aquest Pla de treball.

1. Estudieu el material indicat a Llibre i documents en la secció Recursos (material d'estudi). Primer consulteu el Llibre Moodle. Amplieu-ho amb les unitats corresponents del llibre de text i si encara no en teniu prou utilitzeu la resta de recursos que trobareu a la secció.

2. Practiqueu amb les Activitats d'aprenentatge

  • Intents il·limitats.
  • Correcció automàtica.
  • No compten per la nota global del lliurament però et serveixen per assolir els conceptes i procediment del lliurament abans de fer les activitats d'avaluació. Si veus que alguns dels temes que s'hi tracten ja els domines no cal que els facis i et pots centrar en aquells en que trobis més dificultats.

3. Completeu el qüestionari d'avaluació L5AC1_Qüestionari avaluable

  • Nombre d'intents:3
  • Pes de la nota sobre el total del Lliurament: 50%

4. Feu la tasca d'avaluació d'enviament de fitxer L5ACR2_Tramesa avaluable

  • Pes de la nota sobre el total del Lliurament: 50%
  • En rebeu retroacció personalitzada per part del professorat. La podreu repetir si no ha anat prou bé i la  lliureu al menys amb 5 dies d'antelació respecte a la data límit.


Darrera modificació: dimarts, 20 de novembre 2018, 08:48