Matemàtiques I (bloc 1)

Pla de treball del Lliurament 1

Continguts

En aquest primer lliurament treballarem dos temes. Per una banda els nombres reals, on es recordaran els diferents tipus de nombres en que es divideixen els reals (naturals, racionals, irracionals) i les seves operacions i propietats. Per altra banda es treballaran els polinomis i les seves operacions. Els dos temes formen part del currículum d'ESO, per tant es tracta de refrescar i ampliar el que ja saps.

Nombres Reals i Polinomis

  • Nombres reals:
    1. El conjunt dels nombres reals: la recta real, intervals, valor absolut, aproximacions, operacions, errors, notació científica.
    2. Radicals: propietats, operacions, racionalització en casos senzills.
  • Polinomis
    1. Polinomis: valor numèric, operacions, regla de Ruffini.
    2. Factorització de polinomis: Teorema del Residu i Teorema del factor, descomposició factorial.
    3. Fraccions algebraiques: simplificació i operacions senzilles.

Orientacions

  • El llibre Moodle conté, teoria, exemples resolts i vídeos. Estudieu i practiqueu abans d'entregar les activitats d'avaluació. Per practicar disposeu de: els qüestionaris d'aprenentatge i si disposeu del llibre recomanat us proporcionem el solucionari.
  • Pel que fa als nombres reals, cal adonar-se que treballar amb nombres que tenen infinites xifres decimals és complicat i genera errors en el resultat final. Per tant s'ha de treballar amb el valor exacte sempre que es pugui ( per exemple treballar amb √2 , π en comptes de treballar amb una aproximació decimal d'aquests nombres), per això és important dominar el càlcul amb radicals.
  • És molt important tenir clara la prioritat d'operacions i saber treballar amb parèntesis quan sigui necessari. Cal tenir un bon domini de la calculadora científica per evitar errors: ús dels parèntesis, exponents, notació científica, ...
  • Consulteu els vostres dubtes abans d'enviar les activitats. Procureu formular les vostres preguntes de forma tan concreta com sigui possible per tal que us puguem ajudar eficientment. Recordeu que no podeu escriure al fòrum resultats concrets dels exercicis d'avaluació.
  • Les activitats d'avaluació són individuals i si es detecten còpies o hi ha sospites fonamentades es valoraran amb un 0.

Seqüència de treball

0. Llegiu aquest pla de treball i després feu una ullada a les activitats d'avaluació. Això us servirà per veure en quins punts heu de ser més incisius. No les feu encara, només es tracta de veure què heu d'acabar saber fent. Després seguiu el que es recomana en aquest Pla de treball.

1. Estudieu el material indicat a Llibre i documents en la secció Recursos (material d'estudi). Primer consulteu els Llibres Moodle. Amplieu-ho amb les unitats corresponent del llibre de text (si us cal i en teniu) i si no en teniu utilitzeu la resta de recursos que trobareu a la secció.

2. Practiqueu amb les Activitats d'aprenentatge que es proposen. Aquestes tenen:

  • Intents il·limitats.
  • Correcció automàtica.
  • No compten per la nota global del lliurament però serveixen per assolir els conceptes i procediment del lliurament abans de fer les activitats d'avaluació. No cal que les feu totes, centreu-vos amb els temes que veieu que teniu més dificultats.

3. Completeu el qüestionari d'avaluació L1AC1_Qüestionari avaluable. Primer completeu-lo al quadern i quan ja creieu que està bé, passeu-lo al campus i envieu-lo.

  • Nombre d'intents: 3
  • Pes de la nota sobre el total del Lliurament: 50%

4. Feu la tasca d'avaluació  L1ACR2_Tramesa avaluable

  • Pes de la nota sobre el total del Lliurament: 50%
  • Rebreu una correcció individualitzada per part del professor. La podreu repetir si no ha anat prou bé i la  lliureu al menys amb 5 dies d'antelació respecte a la data límit.
Darrera modificació: dilluns, 17 de setembre 2018, 16:58